REKLAMI GEÇ

“Operasyonlar amacına ulaşamayacak”

“Operasyonlar amacına ulaşamayacak”

KESK’e Bağlı Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Ali Şimşek, Ankara’da Genel-İş ve Liman-İş sendikalarına yapılan baskınları kınadığını açıkladı. Şimşek, “Bu itibarsızlaştırma operasyonları amacına ulaşamayacak” dedi.

/ DENİZLİHABER / 26 Mart 2013 Salı, 16:57

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası(Eğitim-Sen) Denizli Şube Başkanı Ali Şimşek, Genel-İş ve Liman-İş Sendikalarına yapılan bakın ve aramalarla ilgili yaptığı açıklamasında, “Siyasi iktidar, son yıllarda emeğe, emekçilerin kazanılmış haklarına yönelik olarak başlattığı sistematik saldırıları, bir süredir emek örgütlerine, sendikalara yöneltmeye başlamıştır. KESK`e yönelik itibarsızlaştırma operasyonlarının ardından, benzer bir girişim, bugün Genel İş ve Liman İş sendikalarına yönelik olarak başlatılmış, Türkiye`nin dört bir yanında örgütlü olan sendikalarda “şafak vakti”nde kapılar kırılarak aramalar yapılmıştır” dedi.

AKP hükümetinin kendisi gibi düşünmeyen her kişi ve kuruma karşı girişimlerini son yıllarda bu tür “şafak operasyonları” ile yeni bir kara propaganda biçimine dönüştürdüğünü ileri süren Şimşek, “Sendikaların kapılarının kırılarak içeri girilmesi, aramalar yapılması ve bütün bu sürecin medyaya “terör operasyonu” olarak sunulması, açıktır ki emek mücadelesine ve sendikalara yönelik olarak başlatılan itibarsızlaştırma operasyonunun devam ettiğini göstermektedir” diye konuştu.

Bu operasyonların amacına ulaşamayacağını da sözlerine ekleyen Şimşek, açıklamasını şöyle devam etti: “Son yıllarda sendikalara yönelik olarak gerçekleştirilen bu tür “şafak operasyonları”nın tek amacı işçi ve emekçilerin haklı mücadelesini yıpratmak, sendika üyelerinin ve kamuoyunun kafasında soru işaretleri oluşturmaktır. Sendikaları birer “suç merkezi” gibi gösterip, peş peşe itibarsızlaştırma hamleleri yapmak, sendikalar tarafından tamamen haklı ve meşru temelde gerçekleştirilen her türlü eylem, basın açıklaması ve mitingin “yasa dışı” olarak gösterilmek istenmesinden bağımsız değildir. Eğitim Sen olarak, geçmişte bizleri de hedef alan bu tür itibarsızlaştırma ve sendikal faaliyetleri suçmuş gibi gösterme girişimlerini kınıyor; son olarak Genel İş ve Liman İş sendikaları ile karşımıza çıkan bu tür “operasyonların” asla amacına ulaşmayacağının bilinmesini istiyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı