REKLAMI GEÇ

“PTT’nize sahip çıkın”

“PTT’nize sahip çıkın”

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu(KESK) Denizli dönem sözcüsü Ali Şimşek, 27 Mart Çarşamba günü mecliste görüşülecek olan PTT yasa tasarısının halkın parası kadar itibar görmesini öngördüğünü ve mevcut devlet memurlarını da güvencesiz hale getirmeyi amaçladığını ileri sürerek, Denizlilileri bölgelerindeki PTT’ere sahip çıkmayı davet etti.

/ DENİZLİHABER / 21 Mart 2013 Perşembe, 20:00

KESK Denizli Dönem Sözcüsü Ali Şimşek, “5 MART 2013 tarihi itibariyle PTT yasa tasarısı meclise gönderildi. Yasa tasarısının amaç maddesine baktığımızda ‘tüm kullanıcılar için karşılanabilir bir ücretle’ ifadesini görüyoruz. Yani 172 yıldır ülkemizin en ücra köşeleri başta olmak üzere her köy, belde, mahalle, ilçe ve il’de halka hizmet veren PTT, bu yasa tasarısının kanunlaşmasıyla halkın parası kadar itibar görüp sermayenin eline terk edilmek isteniyor. Biz bunları Telekom’un özelleştirilmesinden biliyoruz. Özelleştirilmeden önce kullandığımız kadar fatura ödüyorken bugün Avrupa’nın en pahalı dünyanın 2. Pahalı internetini kullanır hale geldik” dedi.

Özelleştirmelerle halkın kuralsızca soyulduğunu  ve yoksulluğa itildiğini ileri süren Şimşek, “Bu yasa tasarısı halkın parası kadar itibar görmesini öngörürken mevcut devlet memurlarını da güvencesiz hale getirmeyi amaçlıyor. Hiçbir kanuna tabi olmaksızın Bakanlar Kurulunun hazırlayacağı bir yönetmeliğe tabi idari sözleşme ile sözleşmeli personel yapılıyorlar. Peki, çocuklarımız onlarda KPSS sınavına göre işe alınıp her türlü hakları ve sözleşmenin yenilenip sonlandırılması da dâhil olmak üzere aynı yönetmeliğe göre köle gibi çalıştırılmak isteniyor. Bunun canlı örneği şu anda PTT’de çalışan taşeron elemanlarıdır. Yani güvencesiz, kıdem tazminatsız, asgari ücretle, 12 saat çalışarak ve tüm sosyal hakları kısıtlı. KESK olarak bunu asla ve asla kabul etmiyoruz” diye konuştu.

Şimşek, “Halkımızın bölgelerindeki PTT’lere sahip çıkmasını ve buna bizimle birlikte itiraz etmesini bekliyoruz. Eğer halk PTT’ye sırtını dönerse yapılanları görmezden gelirse ülkesinin ve çocuklarının geleceğine sırtını dönmüş olacaktır. Biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakmak istiyoruz. Bütün apartman, tüm mahalle, yaşlı-genç, kadın-erkek hep birlikte bize reva görülen bu hayatı değiştirebiliriz” diyerek Denizlileri PTT’lerine sahip çıkmaları için çağrıda bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı