REKLAMI GEÇ

KREDİ YURTLARA MÜDÜR MÜ OLUYOR?

Allah kimi insana “Sen, yerinde dur” derken, kimi insana da “Kanatlan Ya Kulum” diyerek uçuruyor; eskilerin tabiri ile “Gemisini yürüten Kaptan” misali ilimizin bürokratlarından Mahmut Oğuz’da “kanatlanan” “gemisini yürüten kaptan” misali hep dört ayak üzerine düşüyor. Siyasi kulislerde konuşulanlara göre, Temmuz ayında emekli olacak olan Kredi Yurtlar Kurumu Bölge Müdürü Ahmet Sağtekin’in yerine, Mahmut Oğuz’un getirileceği konuşuluyor. Bilindiği gibi, 652 sayılı kararname ile Milli…

/ DENİZLİHABER / 7 Mart 2012 Çarşamba, 17:24

Allah kimi insana “Sen, yerinde dur” derken, kimi insana da “Kanatlan Ya Kulum” diyerek uçuruyor; eskilerin tabiri ile “Gemisini yürüten Kaptan” misali ilimizin bürokratlarından Mahmut Oğuz’da “kanatlanan” “gemisini yürüten kaptan” misali hep dört ayak üzerine düşüyor.

Siyasi kulislerde konuşulanlara göre, Temmuz ayında emekli olacak olan Kredi Yurtlar Kurumu Bölge Müdürü Ahmet Sağtekin’in yerine, Mahmut Oğuz’un getirileceği konuşuluyor.

Bilindiği gibi, 652 sayılı kararname ile Milli Eğitim Müdürü iken, bu müdürlüklerin İl Müdürlüğüne dönüştürülmesiyle, bütün Milli Eğitim Müdürlerinin Ankara’ya çekilmesi kararı ile bakanlık bünyesine çekilen Mahmut Oğuz, siyasi girişimler sonucunda Ankara’ya gitmeyerek Denizli Belediyesi bünyesinde “Danışman” olarak görevlendirildi.

Halen, bir zamanlar Başkan yardımcılığı yaptığı ve Nihat Zeybekçi döneminde işten çıkartmalar gibi olumsuz pek çok işin altında imzası bulunan Mahmut Oğuz, hatırlarsanız; o dönemler “ödüllendiriliyor” gibi Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanmıştı. Şimdi de, Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğüne getirilerek, ikinci kez ödüllendiriliyor. Hayırlı olsun. Allah insanlara bir kere “yürü ya kulum” dedi mi, onları durdurmak imkansız oluyor. Hele içinde bulunduğumuz şu şartlarda.

İlimizde kurulu bir düzen üzerine oturan ve ancak bunu devam ettirebilen Mahmut Oğuz, Kararname ile merkeze alınınca, siyasi kulisler yeniden harekete geçti ve kendisini “danışman” sıfatıyla, hiç düzenini bozmadan ilimizde kalmasına ve Osman Zolan’a danışman olmasını sağladılar. Şimdi de Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Temmuz ayında Kredi Yurtlar Kurumu bölge müdürü olmaya hazırlanıyormuş.

Buraya kadar her şey güzel.

Güzel diyorum, zira ben, her zaman “Siyasi iktidarlar, kendi kadroları ile gelmeli ve kendi kadroları ile gitmelidir.” Tezini savunurum. Ancak, bir siyasi iktidarın bünyesinde kadrolarda yer alabilecek başka insanlar yok mudur da, hep aynı insanlar üzerinde koltuklar şekillenir, o insanların üzerinde durulur.

AKP’nin Denizli’de “Benim bürokratım” diyebileceği başka insanlar yok mudur? AKP iktidara gelirken, canla başla çalışan memur veya bürokratlar nerededir? Gelecek kariyeri, ikbal düşünmeden, siyasi bunalımın ülkemizi getirdiği noktada akli selim hareket ederek iktidar partisini destekleyen memurlar neredeler?

Benim bildiğim kadarı ile Kredi Yurtlar Kurumu bünyesinde 10 veya 15 yılını doldurmuş, kurumun çalışmasını ve işleyişini çok iyi bilen pek çok, sicili başarılar ile dolu pek çok bürokrat veya memur var. Bu insanların çoğunluğu AKP milletvekilliği yapmış olan Osman Nuri Filiz’in Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü yaptığı dönemden bu yana gelen, tecrübeli ve kurumu çok iyi bilen insanlardır. Ve çoğunluğu AKP’nin içinde de dönem dönem çalışmıştır.  Böylesine güzel işleyen bir kurumun başına niçin dışarıdan birisi getirilir? Niçin, yıllarca müdürlük bekleyen insanların önü tıkanır, anlamıyorum.

Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesine, şube müdürü olarak gelirken çok tartışılan Mahmut Oğuz, Müdür olduktan sonra da tartışılmıştı. Çünkü DYP iktidarları döneminden beri bürokrat olan Mahmut Oğuz, ANAP döneminde de vazgeçilmez bir bürokrattı. AKP döneminde de bu özelliğini koruyor.

“Her dönemin adamı olma özelliğini AKP döneminde de koruyan Oğuz; şimdi de Kredi Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğü’ne getirilecek” deniliyor.

Ak Parti, bazı bürokratları Türkiye genelinde ANAP, MHP, DYP, DSP bürokratı diye attı. Her dönemin adamı diye görevden aldı. Mahmut Oğuz’a gelince neden aynı işlemi yapmıyor?

Hani AKP iktidarında hak ve adalet sağlanacaktı? İnsanlar başarılarına göre değerlendirilecekti?

Pehhh…. Sevsinler sizin hak ve adalet anlayışınızı…

Yorumlar

Ömer EMER   -  Bağlantı 22 Ağustos 2012, 13:28

sayın imamoğlu iyi tespitlerde bulunmuşsun eline sağlık her dönemin adamı olabilmek için: gerçekten sorunları çözmeye çalışan,Fikir üreten ürettiği fikirleri faliyete geçiren, kuruma faydalı olabileçekleri eleyen kendisi kurum un başında tabir yerinde ise soğuk demir döver gibi iş yaparak bu günlere gelmiştir kendisini 20 yıldır tanımaya çalıştım fakat biririmizi tanıyamadık Bir yerlere gelebilmek için ne taklalar atacaktır.

imamin adami   -  Bağlantı 24 Mart 2012, 10:59

o zaman ozel denizli devleti kurmamiz gerek..burokrat farkli ilden olursa daha iyi calisir, denizlili olunca etrafini ceviriri seytanlar..ama bir kez icin KYK denzili ilm d olsun diyorsaniz, olsun

Mustafa CANBAZ   -  Bağlantı 22 Mart 2012, 10:57

Yazınız isabetli olmuş, Denizli’nin Kurumlarını neden Denizli’li Brokratlar yönetmesin…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı