REKLAMI GEÇ

MHP KONGRESİNİN ARDINDAN

Geçtiğimiz hafta yazmış olduğum “MHP kongresi” yazımın pek çok gönüldaşım ve okuyucum tarafından beğenildiğini, gerçekleri yazdığım için de “isabet olduğunu” belirten maillerin gelmesi beni oldukça sevindirdi. Gönül dostları, dile getirdiğimiz hassasiyetin önümüzdeki süreçte Türkiye siyasetine damgasını vuracağını da belirtmişler. Sağolsunlar. Yaklaşık iki haftadır MHP hakkındaki yayınları ve haberleri takip ediyorum. “Benim dile getirdiklerimin aksine bir şeyler var mı “ diye. Ama hemen hemen ayrı…

/ DENİZLİHABER / 14 Kasım 2012 Çarşamba, 15:07

Geçtiğimiz hafta yazmış olduğum “MHP kongresi” yazımın pek çok gönüldaşım ve okuyucum tarafından beğenildiğini, gerçekleri yazdığım için de “isabet olduğunu” belirten maillerin gelmesi beni oldukça sevindirdi. Gönül dostları, dile getirdiğimiz hassasiyetin önümüzdeki süreçte Türkiye siyasetine damgasını vuracağını da belirtmişler. Sağolsunlar.

Yaklaşık iki haftadır MHP hakkındaki yayınları ve haberleri takip ediyorum. “Benim dile getirdiklerimin aksine bir şeyler var mı “ diye. Ama hemen hemen ayrı görüşlerin dile getirildiğini bilmek beni de sevindirdi.

Bu yazım da ise; MHP’nin 10.Genel kurulunun ilimizdeki yansımalarını değerlendirmek istiyorum. Malumunuz Sayın Devlet Bahçeli 725 oy alarak yeniden genel başkan seçildi. Koray Aydın 441 oy, Musavat Dervişoğlu ise 48 oy aldı. Alınan bu oyların illere göre tahmini dağılımı kamuoyu tarafından tartışılmaktadır.

Gerek kongre günü Ankara’da, gerekse kongreden sonra ilimize dönerken molalarda yaptığım sohbetler sırasında başta Denizli olmak üzere Ege illeri çoğunlukla Koray Aydın’a destek verdiği anlaşılmaktadır. Bende Denizli’deki kamuoyu değerlendirmelerini dikkate alarak, Denizli MHP üst kurul delegelerinin hangi adayı tercih ettiğini, tartışılan rakamları sizlerle paylaşmak istedim.
Değerlendirmelerde ve sohbetlerimin sonunda edindiğim intibalara göre, Denizli üst kurul delegelerinin oy kullanımı çeşitli şekillerde tartışılıyor.

Birinci görüşe göre; Denizli MHP üst kurul delegelerinin tercihi 17 oy Koray Aydın’ a 3 oy Devlet Bahçeli’ ye, ikinci görüşe göre 16 oy Koray Aydın’ a 4 oy Devlet Bahçeli’ ye, üçüncü görüşe göre 14 oy Koray Aydın’ a 6 oy Devlet Bahçeli’ ye verildiği iddiaları kamuoyunda tartışılmaktadır. Ben burada, kimin kime oy verdiğini tartışmak istemiyorum. Sadece büyük çoğunluğu değişim isteyen üst kurul delegelerinin bundan sonra takınacak oldukları tavır ve MHP kadrolarında aktif çalışıp çalışmayacaklarının meçhul olması.

Burada önemli olan diğer husus ise, edindiğim bilgiler doğrultusunda, MHP Tavas İlçe başkanı Veli Çıtışlı’nın MHP ilçe başkanlığı görevinden istifa etmiş olmasıdır. Veli Çıtışlı, Koray Aydın’a açıktan destek vermiş, bu desteğinin sonucu olarak ta bir duruş sergileyerek MHP ilçe başkanlığından istifa etmiştir.

Kamuoyunun Denizli’de tartıştığı ve MHP tabanı tarafından da sürekli gündemde tutulan 27 Mayıs 2012 tarihinde yapılan MHP Denizli il kongresini kazanan ve Genel merkezci olarak bilinen il başkanı M. Fevzi Yeniçeri’nin alacağı tavır ve sergileyeceği tutumdur.

Taban ve kamuoyu İl Başkanı M. Fevzi Yeniçeri’nin Denizli teşkilatı olarak Devlet Bahçeli’ yi desteklediklerini “tek başına basına bilgi vererek” yanında ikinci bir kişi bulunmadan açıklaması hem basında, hem de MHP camiasında yadırganmıştı. Bu basın açıklamasının ardından kimi kesimler tarafından il başkanı M. Fevzi Yeniçeri’nin gizli muhalif olduğu iddiaları kamuoyunda çok ciddi tartışılmaktadır. Hatta MHP camiasında ve kamuoyunda Genel Başkan Devlet Bahçeli’ ye bir oy çıktı diye konuşulmaktadır.

Bunlar bir kenara, MHP il teşkilatının yaklaşık 6 aydır yaptığı siyasi çalışmalar sorgulanmaktadır.
Taban ve kamuoyu yaklaşık altı aydır İl başkanlığı yapan M. Fevzi Yeniçeri’nin MHP adına hangi siyasi faaliyeti yapıp yamadığını, hatta eski yönetimlerden daha suskun olduğunu tartışmaktadır. MHP tabanında ciddi eleştiriler alan Başkan konusunda, “Böyle bir başkan ile üç seçimi nasıl kazanabiliriz” denilmektedir. Kısacası MHP tabanın kendi anlatımlarıyla MHP’nin il başkanından umutlarını kesmiş gibi bir ortam ortaya çıkmıştır.

Böyle bir ortamda İl Başkanı M. Fevzi Yeniçeri’ ye düşen görev; en kısa zamanda basın mensuplarını davet edip, bir basın toplantısı düzenleyerek tabanı ve kamuoyunu bütün şeffaflığı ile aydınlatmasıdır. Yoksa kamuoyunda ilk günden istifalar ile sarsılan M. Fevzi Yeniçeri’nin yönetiminin olumsuz tartışmaları sürüp gidecektir. Takdir İl Başkanı M .Fevzi Yeniçeri ve kamuoyuna aittir.

Yorumlar

Erol Atamer   -  Bağlantı 16 Kasım 2012, 21:41

Sayın İbrahim bey M.H.P ile yazılan yazılarınızı mümkün olduğunca takip etmeye çalıştım teşekkür ederim. M.H.P DEMOKRASİNİN GEREĞİ OLARAK GENEL BAŞKANINI SEÇMİŞTİR.Seçim çalışmalarında tabiki liderler ve delegeler gönlünden geçen kişileri desteklemişlerdir bu çok normal.Şu andaki sayın genel başkan M.H.P camiasının genel başkanıdır saygıda ve hizmetde kimse kusur etmez bu zaten ülkücülük ahlakınada ters düşer.İl başkanına gelince sayın YENİÇERİ gayet güzel çalışmaktadır.Yenişehir de açılan bir kilise vardı bunun takipçisi oldu,ramazan ayında elinden geldiğince fakir ve yoksul aileleri yardım eli uzattı,hükümetin ve denizli belediyesinin yapmış olduğu hataları siz sayın gazeteciler ve basın yoluyla açıklamalarda bulundu.Toplumsal olaylarda hep HALKIN yanında oldu il ve merkez ilçe ekiplerini bilgilendirdi birlik ve beraberlik mesajları verdi.İstifalar çok önemli değil arkadaşlar öyle uygun görmüşler bu istifa veya atamalar da sanırım her yönetimde sıkça rastlanan olaylardan biridir.Basın mensupları ve halk her zaman sayın YENİÇERİNİN davetlileri dir.Sayın İMAMOĞLU İl başkanın hizmetinde bir eksikliğini biliyorsanız kendisiyle konuşmanızı tavsiye ederim bu hem Denizli halkına hemde M.H.P camiasına fayda sağlıyacak bir davranış olacakdır.SAYGILARIMLA…

mehmet köroğlu   -  Bağlantı 15 Kasım 2012, 20:14

sayın İMAMOĞLU yazınızı zevkle okudum bende kendimi denizlili olarak görüyorum ben depremde denizliye gelmiş 8 ay kalmış bir kardeşiniz olarak bu harekete 40 yılımı vermiş biriyim inanın denizliyi VAN kadar sevdim ama üzüldüğüm tek şey denizlide her şey lehimize olması gerekirken aleyhimize dönmüştür VELİ ÇITIŞLININ istifası beni fazlasıyla üzdü evet hepimiz değişim istiyoruz malesef olmadı kimin eli kimin cebinde belli değil bu hareketi bu duruma düşüren kötü yönetimlerdir sölenecek çok şey var ama…. tüm dostlara selam

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı