REKLAMI GEÇ

Yumurtalar çatladı, tehdit başladı

Yumurtalar çatladı, tehdit başladı

Acıpayam Akalan’da yoğun görülen çekirgeler bazı ekili alanlara zarar verirken, Tarım İl Müdürlüğü ekipleri ilaçlama çalışmalarına hız verdi.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 21 Haziran 2014 Cumartesi, 13:07

Mevsim şartlarının değişmesiyle yaşanan hava olayları çiftçiye zor zamanlar yaşatıyor. Çekirge yumurtalarının çatlamaya başlaması, yeni bir kabusu beraberinde getirdi. Hasat zamanının yaklaşmaya başladığı zamanlarda don, dolu ve selle boğuşan çiftçiyi, şimdi de bazı bölgelerdeki çekirge varlığı tehdit ediyor.

ACIPAYAM’DA İSTİLA
Son olarak Acıpayam’a bağlı Akalan mahallesindeki kavun, karpuz, pancar ve hububat tarlalarında çekirgenin verdiği zarar çiftçiyi tedirgin etti. İlçedeki bazı tarlalara giren çekirgeler ekili alanlara zarar verdi. Kavun üreticisi Serkan Şahal, çekirgelerin kendi tarlasındaki ürünlere zarar verdiğini belirtip yardım istedi.

PANİĞE GEREK YOK
Akalan’daki olay üzerine Denizlihaber’in sorularını yanıtlayan Tarım İl Müdürü Sezgin Kutlu ise korkulacak bir olayın olmadığını, durumun kontrol altında tutulduğunu söyledi. Kutlu, Buldan, Tavas ve Babadağ’ın bazı bölgelerinde de çekirge varlığının bulunduğunu belirterek şunları söyledi:
“Çekirgelerin ürediği ve bizim de bildiğimiz bölgeler var. Buralarda üremeyi önlemek için zamanı geldiğinde ekiplerimiz bu bölgede ilaçlama yapıyorlar. Üreme yerlerini sürekli takip ediyoruz, şu anda da ilaçlamalar başladı. Acıpayam’da çekirgenin verdiği zarar var ama korkulacak boyutta değil, panikleyecek bir durum yok.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı