REKLAMI GEÇ

Babadağ Japonya’da tartışılacak

Babadağ Japonya’da tartışılacak

Vali Yavuz Erkmen ve beraberindeki heyet, Babadağ’ın Gündoğdu Mahallesi’nde yaşanan Heyelana ilişkin elde edilen tüm veriler ve sonuçların tartışılacağı, uluslararası kolokyuma katılmak üzere Japonya’ya gitti.

/ DENİZLİHABER / 24 Ağustos 2009 Pazartesi, 16:31

Vali Yavuz Erkmen ve beraberindeki heyet, 27 Ağustos-1 Eylül 2009 tarihleri arasında Japonya’nın Nihon Üniversitesi’nde düzenlenecek olan ve Japonya Milli Eğitim Bakanlığı, Denizli Valiliği ve Babadağ Belediyesi tarafından desteklenen “Babadağ İlçesi Gündoğdu Mahallesi Uzun Süreli Heyelanın Oluşum Mekanizmasının Kaya Mekaniği Açısından İncelenmesi ve Afet Kapsamında Değerlendirilmesi” konulu uluslararası proje çalışmasının geniş kapsamlı tartışılacağı, Uluslararası Kolokyuma katılmak üzere Japonya’ya gitti.

Uluslararası kolokyuma, Nihon Üniversitesi’nden Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Hisatako Tano’nun davetlisi olarak Denizli Valisi Yavuz Erkmen, PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Kumsar, Bayındırlık ve İskan Müdürü Kasım Kayıhan, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Reşat Ulusay katılacak.

Vali Erkmen ve beraberindeki heyet, kolokyum öncesi Shiziuoka Eyaleti’nde yer alan Ulusal Deprem Tahmin Projesi’nin yürütüldüğü Japonya Deprem Tahmini On-line Veri İzleme Merkezi ile Tokyo’da yürütülen depremle ilgili merkezlere teknik ziyaretlerde bulunacaklar.

Kollokyumda, Babadağ Gündoğdu heyelanına ilişkin elde edilen tüm bilimsel çalışmalar ve sonuçlar tartışılacak. Sempozyumda, Bayındırlık ve İskan Müdürü Kasım Kayıhan, PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Kumsar da sunum yapacak.

Ülkemizden Pamukkale ve Hacettepe Üniversiteleri, Japonya´dan Nihon ve Tokai Üniversitelerinin 2000 yılından itibaren ortaklaşa yürüttükleri bilimsel proje sonucunda, Denizli’nin Babadağ İlçesi Gündoğdu Mahallesi’ndeki muhtemel heyelan afeti uygulamasının yasal süreci 19.09.2006 tarihinde ”Afete Maruz Bölge” kabul ederek başlatılmıştı. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı koordinatörlüğünde, İl Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü çalışmaları sonuçlandı ve hak sahibi kabul edilen 406 konut ve 102 işyeri için ihale aşamasına gelindi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı