REKLAMI GEÇ

Babadağ’da heyelan

Babadağ’da heyelan

Şiddetli yağmur, beraberinde heyelanı getirdi. Babadağ İlçesi’nde aşırı yağmur nedeniyle, heyelan yaşandı. Can ve mal kaybının yaşanmadığı heyelanda, 10 evin bulunduğu bölgede çökmelerin yaşandığı bildirildi.

/ DENİZLİHABER / 15 Şubat 2009 Pazar, 01:00

Denizlili Valiliği’den yapılan açıklamada, Denizli’de ve ilçelerinde son 3 gündür meydana gelen aşırı yağışlar nedeniyle, Babadağ ilçesi sınırları içinde farklı bölgelerde toprak kayması, çatlamalar ve çökmeler oluştuğu bildirildi. İlçede, İlçe Emniyet Müdürlüğü, belediye başkanlığı ve karayolları ekipleri tarafından koordineli bir çalışma sürdürüldüğü, 10 kişinin evinin bulunduğu sokak üzerinde çökmeler meydana geldiği belirtildi. Vatandaşlar, tedbir amacıyla yakınlarının yanına yerleşirken, olaylarda can ya da mal kaybı olmadığı belirtildi. Ayrıca, Sarayköy-Babadağ yolunun, Babadağ’dan yayla evlerine giden yolun ve Babadağ’dan Aydın Karacasu istikametine giden yolun bir bölümünün zarar gördüğü, bu zarar gören yollarda yol açma çalışmalarının devam ettiği açıklandı. Denizli Valisi Yavuz Erkmen, yağışların devam etmesi nedeniyle, bu bölgelerde yaşayan vatandaşları dikkatli olmaları hususunda uyardı.

Daha önce her yıl 3-< ?xml:namespace prefix = st1 ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags” />12 santimetrearasında kayan ve heyelan tehlikesi bulunan ilçe, defalarca Valilik tarafından uyarıldı. Bu uyarıların ardından 400 hanesi olan ve 250 işyeri bulunan Babadağ ilçesine bağlı Gündoğdu Mahallesi’nin yeni bir karar ile Denizli’de Üçler Beldesi’nde bulunan Karahasanlı Köyü’ne taşınmasına karar verilmişti. İlçeyle ilgili, Pamukkale, Hacettepe ve Japon Tokai Üniversiteleri’nden bilim adamları jeolojik çalışmalar yaptı. İlçenin her yıl 3 ila12 santimetrearasında kaydığı belirlendi. Babadağ’da evlerinde her dakika yıkılma korkusu ile yaşayan insanlar için Denizli Belediyesi de harekete geçti. Olağan meclis toplantısında görüşülen madde ile Babadağ İlçesi Gündoğdu Mahallesi’nin merkeze bağlı Karahasan’lı köyüne taşınması kararına verildi. Mahallenin taşınacağı bölge için ise 1/25 binlik çevre imar planında değişiklik kararı alındı. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci de bugüne kadar mahalle için 3 bölge belirlediklerini ve belirlenen yerlerde sorunlar olduğundan dolayı Gündoğdu Mahallesi’ni taşıyamadıklarını belirterek, son olarak belirlenen merkeze bağlı Karahasanlı Köyü’ne Gündoğdu Mahallesi’nin taşınacağını açıklamıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı