REKLAMI GEÇ

“Bir Yaz Sabahı’ Babadağ’daydı

“Bir Yaz Sabahı’ Babadağ’daydı

TRT İzmir Televizyonu’nun hazırladığı, yapımcı ve yönetmenliğini Hakan Aybar ve İsmail Geçmen’in, sunuculuklarını da Murat Can Canbay ve Ayda Aybar’ın yaptığı ilgi ile izlenen, ‘Bir Yaz Sabahı’ program Babadağ’dan canlı yayın ile izleyicilerle buluştu.

/ DENİZLİHABER / 10 Temmuz 2008 Perşembe, 00:00

TRT İzmir Televizyonu’nun hazırladığı, ‘Bir Yaz Sabahı’ isimli program, Babadağ’dan canlı yayınlandı. Vali Yavuz Erkmen de canlı yayın konuğu oldu. Denizli ile ilgili soruları cevaplayan Vali Erkmen, Denizli hakkında bilgi verdi. Vali Erkmen, “Denizli ismi gelmeden önce sempati uyandıran bir şehir, geldikten sonra da bunu çok rahatlıkla gözlemliyorsunuz, çünkü bir taraftan çalışkan bir taraftan müteşebbis ruhlu ve aynı zamanda da devletine karşı saygılı, görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan insanları görünce bunu anlamak zor değil” dedi.

Denizli’de, güzel hizmetler yapmanın, başarılı olmanın zor olamayacağını belirten Yavuz Erkmen, “Denizli özel sektör olarak çok güçlü yerlere gelmiş durumda ve aynı zamanda kendi ayakları üzerinde durabilen bir konumda bulunuyor. Bugüne kadar Denizli’nin hep tekstilde merkez olarak bilinmesi doğrudur. Fakat Denizli sadece tekstilin merkezi olarak değil birçok sektöründe faaliyet alanının olduğu ekonomik anlamda sektör çeşitliliğinin olduğu bir ilimizdir. Tekstil ile birlikte diğer sektörlerle beraber ki bunlar mermer, kablo, gıda sayılabilir, güçlü bir ekonomik yapıya sahip hale gelmiştir. Bununla birlikte yeni yatırımlarla bu ekonomik çeşitliliği artırarak devam ettirmemiz ve Denizli için çok önemli olan turizm sektöründe günübirlik konaklama yerine daha uzun süreli konaklama için sağlık turizmine ve jeotermal turizme ağırlık vermemiz gerekmektedir. Denizli için turizmi yalnız Pamukkale’ye odaklı olmaktan çıkarıp, ilin tamamına yayılmış bir turizm yapar hale gelmemiz kaçınılmazdır. Denizli çok üst noktada turizm potansiyeli olan bir ilimiz. Babadağ tekstilin merkezi, Buldan dokumanın merkezi, bunlara ek olarak doğal güzellikler ve sivil ve tarihi mimari yapı bütün bunlarla beraber değerlendirilmesi gereken daha birçok fırsat var. Türkiye’ye örnek olabilecek birçok projeyi de Denizlide uygulamak için gerekli çalışmaları başlatmış bulunuyoruz. Tarımsal anlamda arazi toplulaştırması, kapalı sistem sulama sistemlerinin uygulanması ve bu arazilerin yapılarına uygun ürünleri yetiştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Vali Erkmen, son olarak Babadağ konusundaki izlenimlerini aktararak, “Babadağ ile ilgili çok ilginç ve önemli iki bilgi aktarmak istiyorum. Babadağlılar’ın ticarette kullandığı Babadağ pusulası ile sadece küçük bir kâğıttan ibaret olan ve günümüz çek senet yerine geçen karşılıklı güvene dayalı yıllarca kullanılan bir sistem ki ders kitaplarına bile konu olacak türden bir uygulamadır. İkincisi ise damgacı denen olay ile de Türkiye’de ilk kalite kontrol sisteminin hayata geçirildiği yerdir. Tekstilin bu kadar önemli olmasının göstergesi de bunlardır”’ diye konuştu.

Programın devamında başta Babadağ Belediye Başkanı Ali Helvacı olmak üzere Babadağlı katılımcılar Babadağ ile ilgili görüş ve düşüncelerini aktardılar.  

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı