REKLAMI GEÇ

Babadağlı tekstilcilere “Memleketinize mağaza açın” çağrısı

Babadağlı tekstilcilere “Memleketinize mağaza açın” çağrısı

Babadağ Dokumacılar Odası Başkanı Öcal Yünük, Denizli’deki Babadağlı tekstilci işadamlarına seslendi. “Mademki dokumanın başkentiyiz, gelin bunu birlikte yaşatalım” çağrısında bulunan Yünük, Tekstil ile uğraşan Babadağlıların, ilçede satış mağazaları açmalarını istedi.

/ DENİZLİHABER / 13 Ocak 2014 Pazartesi, 14:05

ŞENGÜL BOZ
Babadağ’da dokumacılık son iki yıldır altın çağını yaşıyor. Bir dönemler Denizli’nin küçük Avrupa’sı olarak tanınan ve dokumacılığı, tekstili Denizli’ye öğreten Babadağ’ın sokaklarında el tezgahı sesleri artık duyulmasa da, halen 2 bin elektrikli tezgahla ayda 2 milyon metre ham bez üretimi yapılıyor.

1.Dokumacılar Sanayi Sitesi’nin artık ihtiyaca cevap vermediğini söyleyen Babadağ Dokumacılar Odası Başkanı Öcal Yünük, 2. Sanayi sitesi için yer arayışlarının devam ettiğini açıkladı.
Yünük, odalarına kayıtlı 240 dokumacının bulunduğunu belirterek, “İki yıldan beri maliyetler iyi idi. Ancak yeniden yükselmeye başladı. Eğer bizim beklediğimizin üzerinde aşırı artış olursa yine Babadağ dokuması eski haline döner. Şu anda Babadağ’da dokuma kalmadı. 2 bin tezgahımızın büyük bir çoğunluğu köylerde. Babadağ’da 50 fabrika kapasiteli sanayi sitemiz artık ihtiyaca cevap vermiyor. İkinci sanayi sitesine ihtiyacımız var. Ancak yer bulamıyoruz. Babadağ’ın arazi yapısı ortada. Düz geniş arazi bulamıyoruz” dedi.

BABADAĞLI İŞADAMLARINA ÇAĞRI
Babadağ’ın bir dönemler Denizli ticaretinde söz sahibi olan ve ilklerin yaşandığı bir ilçe olduğunu vurgulayan Yünük, “Bir dönemler dokumanın başkenti olan Babadağ, Buldan ve Kızılcabölük gibi kendini yenileyemedi, gelişemedi. Bunun iki nedeni var. Birincisi, gelişen teknolojiye ayak uyduramaması, ikincisi ise karayolu üzerinde olmaması. Babadağ’ı yeniden tekstilin başkenti yapabiliriz. Bunun için Denizli’de faaliyet gösteren Babadağlı işadamları ile siyasilere görevler düşüyor” diye konuştu.
Denizli’deki Babadağlı tekstilcilere çağrıda bulunan Dokumacılar Odası Başkanı Yünük, şunları söyledi: “Öncelikle Karacasu yolunun turizm yolu olarak düzenlenmesi gerekir. Sonra, Denizli’de faaliyet gösteren ve tekstil ile uğraşan Babadağlılar, kar ve zarar hesabı yapmadan, burada satış mağazaları açmalı. Dışarıdan gelen misafirlerin alışveriş yapabileceği mekanlar oluşturulmalı. Mademki tekstilin başkentiyiz, bunu hep birlikte yaşatmalıyız.”

YENİDEN ADAY
Üç yıldan beri Babadağ Dokumacılar Odası başkanlığını yürüttüğünü belirten Yünük, 2 Şubat 2014 tarihinde yapılacak olan Genel Kurul’da yeniden aday olduğunu açıkladı. Babadağ’da üretim yapan tezgahların en gencinin 22 yaşında olduğuna dikkat çeken Yünük, “Eğer seçimleri yeniden kazanırsam, öncelikle dokumacıları tezgahlarını yenilemeleri için ucuz kredi imkanlarından yararlandırmak amacındayım. Daha sonra, 2.Sanayi Sitesi için yer arayışımız devam edecek. Çünkü Babadağlı dokumacıların acilen 2. Sanayi Sitesine ihtiyacı var” dedi.
Yünük, 240 üyelerinden 178’ine Sanayi Sicil Belgesi verildiğini belirterek, “Sanayi Sicil Belgesi alanlar elektrik enerjisini yüzde 30 indirimli kullanıyor. Biz istiyoruz ki tüm üyelerimiz bu imkandan yararlansın. O nedenle 2. dönemde, bütün üyelerimizin Sanayi Sicil Belgesi alması için çalışmalarımız olacak” diye konuştu.

Yorumlar

efe20   -  Bağlantı 14 Ocak 2014, 14:28

Babadağlı tekstilciler yaylaya sadece tandır yemeye gelir.Yakın zamanda ne yazık ki ilçe virane bir yer olacak.Ne yatırım var ne de insan.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı