REKLAMI GEÇ

Yıkılmazsa 2010’da taşınacak

Yıkılmazsa 2010’da taşınacak

Her yıl 3 ila 12 santimetre arasında kayan ve heyelan tehlikesi bulunan Babadağ İlçesi Gündoğdu Mahallesi sakinleri biran önce mahallelerinin taşınmasını istiyor. Her dakika evlerinin üzerlerine yıkılacağı korkusu ile yaşayan mahalle sakinleri ise 2010 yılında taşınacak.

/ DENİZLİHABER / 7 Temmuz 2008 Pazartesi, 00:00

Her yıl 3 ila < ?xml:namespace prefix = st1 ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags” />12 santimetrearasında kayan ve heyelan tehlikesi bulunan Babadağ’ın Gündoğdu Mahallesi’nin taşınmasına karar verildi.

Afete maruz bölge ilan edilen mahallede, 400 hane ve 250 işyeri, Denizli merkeze bağlı Üçler Beldesi’ne taşınacak. Yaklaşık 700 yıllık tarihi, tekstil ve dokumasıyla adını duyuran Babadağ İlçesi, 8 yıl önce başlayan heyelan nedeniyle yok olma tehlikesi yaşıyor.

İlçeyle ilgili, Pamukkale, Hacettepe ve Japon Tokai Üniversiteleri’nden bilim adamlarının yaptığı jeolojik çalışmalar sonuçlandı. İlçenin her yıl 3 ile12 santimetrearasında kaydığı belirlendi.

Denizli Bayındırlık İl Müdürlüğü, ilçeyi afet bölgesi ilan etti. İlçenin büyük bir bölümünü oluşturan Gündoğdu Mahallesi’ndeki 400 ev ile 250 işyerinin merkeze bağlı Üçler Beldesi’ne taşınmasına karar verildi.

Taşınacak yerin 2010 yılında hazırlanacak olması ise halkı tedirgin ediyor. Biran önce taşınmak isteyen mahalle sakinleri, her an evlerinin üzerlerine yıkılabileceğini belirtiyor. Olası bir depremde evlerinin yerle bir olacağını belirten mahalle sakinleri, biran önce kendilerine ayrılan yerin tamamlanarak mahallenin taşınmasını istiyor.

Türkiye’nin tanınmış işadamlarından olan Babadağlı Ahmet Nazif Zorlu da Gündoğdu Mahallesi’nin yine Babadağ’a yakın bir yere taşınmasını istiyor. İlçeyi her ziyaretinde mahallenin taşınma konusunun görüşüldüğünü belirten Zorlu, taşınma kararına kimi vatandaşların sıcak baktığını kimilerinin de bakmadığını belirtiyor.

Bayındırlık tarafından yapılan araştırmalar sonucunda mahallenin her geçen yıl biraz daha kaydığını belirten Vali Yavuz Erkmen de, Denizli gibi deprem riski taşıyan bir bölgede, mahallenin olası bir sarsıntıda yerle bir olacağını belirterek, biran önce mahalleyi taşıyacaklarını açıkladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı