REKLAMI GEÇ

Baklan kentsel dönüşümü başlatan ilk ilçe

Baklan kentsel dönüşümü başlatan ilk ilçe

Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, ilçede kentsel dönüşüm için çalışması başlattıklarını, İlk etapta boş, kullanmayan terk edilmiş ve yıkılmaya yüz tutmuş 100’ün üzerinde bina tespit ettiklerini bildirdi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 22 Mayıs 2014 Perşembe, 10:26

“Denizli’nin Çukurova”sı olarak adlandırılan, verimli arazileriyle dikkati çeken Baklan, son yıllarda verdiği göç ile gündeme geliyor. 1990 yılında 14 bin 565 olan nüfusu 2011’de 6 bin 121, 2013 yılında ise 5 bin 936’a geriledi. 30 Mart yerel seçimlerinde Baklan Belediye Başkanı seçilen AK Partili Yusuf Gülsever, belediye olarak göçü durdurmak ve geri göçü başlatmak için ne gerekirse yapacaklarını söylüyor.

ÖNCE KENTSEL DÖNÜŞÜM
Göç nedeniyle Baklan ilçe merkezi ve Yeşilyayla ile İcikli mahallelerinde 100’ün üzerinde evin boşaltılmış ve kullanılmadığı için yıkılmaya yüz tuttuğunu belirtenBaşkan Gülsever, “Çalışmalarımıza yıkılmaya yüz tutmuş binaları tespit edip, bunların enkazını temizlemekle işe başladık. Şu ana kadar 100’ün üzerinde bina tespit ettik. İcikli ve Yeşilyayla mahalleleri ile ilçe merkezinde sahiplerini tespit ettiğimiz binaların yıkımına başlandı” dedi.

Gülsever, Denizli’de ilk kentsel dönüşüm projesini hayata geçiren ilçe olmak istediklerini, ancak bunu gerçekleştirmek için öncelikle konut sahipleri ile anlaşmak ve onların olurunu almak gerektiğini, gerekirse problemin çözümü için büyükşehir belediyesi ile işbirliğine giderek tahliye ve yıkım konusunda yasal yetkiyi kullanacaklarını söyledi.
denizli-baklan-kentsel-donusum-yusuf-gulsever-ic

“GERİ GÖÇÜ BAŞLATACAĞIZ”
Belediye gelirlerinin nüfus ile orantılı olduğunu da dikkat çeken Gülsever, “Şu anda nüfusumuz 6 binlerde. Geri göçü başlatmamız gerekiyor. Baklan’da tam bir kötü görünüm var. Eski yapılar var. Biz onları tek tek tespit ediyoruz. Hükümetimizin sağlamış olduğu kentsel dönüşüm imkanlarından yararlanarak yeni bir Baklan yaratmak istiyoruz. Çünkü nüfusumuzu yitirdikçe bir kısım hizmetlerden mahrum kalıyorsunuz. İşte adliyedir, banka hizmetleri, hastane gibi kamu hizmetleri nüfus olmayınca olmuyor. İşte hem nüfusumuz gelişecek, hem ekonomimizgelişecek hem de bu eksikliklerimizi peyder pey gidermiş olacağız” diye konuştu.

KANUN NE DİYOR?

6360 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7. Maddesinin (z) fıkrası, belediyelere bu konuda yetki veriyor. Söz konusu madde de “Afet riski taşıyan veya can ve mal güvenliği açısından tehlike oluşturan binaları tahliye etme ve yıkım konusunda ilçe belediyelerinin talepleri hâlinde her türlü desteği sağlamak” deniliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı