REKLAMI GEÇ

“İşadamlarımızın katkılarıyla ayaktayız”

“İşadamlarımızın katkılarıyla ayaktayız”

Denizli’nin Bekilli İlçe Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Mustafa Başkafa , kısıtlı belediye gelirleri ile ilçeye 5 yıl hizmet ettiğini belirterek, “Bekillili yardımseverler işadamlarının katkılarıyla güzel çalışmalar yaptık” dedi.

/ DENİZLİHABER / 22 Ocak 2014 Çarşamba, 14:19

ŞENGÜL BOZ
CHP Bekilli Belediye Başkanlığına 2. kez aday olan Mustafa Başkafa, 5 yıllık hizmet süresini değerlendirdi. Bürokrasinden gelmiş bir belediye başkanı olmanın verdiği avantajları kullanarak kısıtlı belediye bütçesi ile ilçeye çok güzel hizmetler kazandırdığını belirten Başkafa, öncelikle eğitime yönelik yatırımlara ağırlık verdiğini vurguladı.

Göreve geldiklerinde, Bekilli’nin caddelerinin bakımsız, ilçe mezarlığının içine girilmez bir halde olduğunu tespit ettiklerini söyleyen Başkafa, “İlçe’nin caddelerini yeniden düzenledik. İlçe mezarlığını ele aldık. Mezarlıkta kadın ve erkekler için tuvaletler inşa ettik. ‘eğitim kutsaldır’ sözünden yola çıkarak, eğitime yatırım yaptık. Bekilli’de 1200’ün üzerinde üniversite öğrencisi var. Öğrencilerimiz Deprem Yönetmeliği öncesi yapılan çürük binalarda eğitim görüyorlardı. Bekilli işadamlarının destekleriyle yüksekokul binasını yaparak öğrencilerimizin hizmetine sunduk. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla makine araç parkımızı genişlettik. 2 bin 500 metrekarelik kapalı Pazar yeri oluşturduk. Burası şimdi belediyenin önemli gelir kaynağı haline geldi” dedi.

“HİÇ BİR DESTEK ALMADIK”
İller Bankası’ndan hibe desteği alamadıkları gibi, hiçbir projesinin bakanlıklar tarafından desteklenmediğini de ileri süren Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Başkafa, “5 yıl önce belediyeyi devraldığımızda kasasında 5 bin TL, esnaflara başta olmak üzere 5 milyon TL borcu vardı. Borçlanma gibi bir lüksümüz olmadı. O nedenle Bekilli’de ve Bekilli dışında bulunan işadamlarının destekleriyle çalışmalarımızı sürdürdük. Yine hayırseverlerin katkılarıyla tek kuruş ödemeden yeni, modern bir cenaze arabası aldık. Şehir dışındaki hemşerilerimizin cenazelerini Bekilli’ye getirmelerinde yardımcı olduğumuz gibi, köylerimize de hizmet veriyor” diye konuştu.

“SU SORUNUMUZ VAR”
Bekilli’nin su sorunu olduğunu, vurgulayan Başkafa, “2. Dönem acilen çözülmesi gereken sorunlarımızın başında su sorunu geliyor. Hiçbir yaptığımız programımıza beş yıl içinde destek alamadık. Kültür ve Turizm, Çevre Bakanlığı ve İller Bankası bizim yaptığımız projeleri değerlendirmedi.O nedenle 1000 tonluk su deposu projemizi faaliyete geçiremedik. İkinci dönemimizde acilen çözüm bekleyen sorunlarımızın başında da su sorunu gelmektedir. Suyumuz yeterli olmadığı için sık sık su kesintisi yaşıyoruz” dedi.

“KÖYLERİMİZE HİZMET GÖTÜRDÜK”
Kısıtlı belediye bütçesine rağmen , Büyükşehir Yasası çıkmadan öncede köylere hizmet götürdüklerini söyleyen Mustafa Başkafa,şunları söyledi: “Yazın hiçbir destek almadan köylerin ilaçlamasını Bekilli Belediyesi olarak biz yaptık. Çünkü köylerde kanalizasyon yok,çevre kirli. En azından haşere ile mücadele çalışmalarını biz üstlenelim istedik. İhtiyaçları olduğunda, iş makinelerimizi gönderdik. Bu dönem bu işi daha fazla göğüsleyeceğiz. Bunu başaracağımızdan eminim. O nedenle İlaçlanması gerekiyor.”

“BEKİLLİ ÖTV BELASINA YENİLDİ”
Bekilli’nin örf ve adetlerine bağlı, eğitime önem veren sosyal bir ilçe olduğunu ancak son yıllarda ÖTV nedeniyle ekonomide bir çöküş yaşadığını dile getiren Belediye Başkanı Başkafa, bunu şu sözlerle özetledi:
“Bekilli’nin gelir kaynağını bağcılık ve buna bağlı olarak ta şarapçılık sağlıyor. Ancak ÖTV belası şarap imalatçılarını, çiftçiyi ve dolayısıyla esnafı olumsuz etkiledi. Üniversite öğrenimi için ilçeden çıkan gençlerimiz bir ilçeye dönmüyor. 30-35 bine yakın Bekilli dışarıda yaşıyor. Türkiye’nin dört bir yanında üst düzey yönetici bürokrat Bekilli var. Yaz aylarında veya festivalde Bekilli’nin nüfusu 7-8 bin artıyor. Amacımız, en azından emeklilerin Bekilli’de kalıcı olarak ikamet etmelerini sağlamak. Bunun için TOKİ konutları yapılacaktı. Ancak fiyat çok yüksek. Eğer bunu aşağı çekebilirsek, Bekilli, hem sosyal hem de ekonomik bakımdan hareketlenecektir.”
Bekilli dışındaki hemşerilerine çağrıda bulunan Başkan Başkafa, “Doğduğunuz, büyüdüğünüz yere gelin, buraları tanıyın. Bekilli’nin bilinen tarihi 800 yıllık. Ancak bazı buluntular dikkate alınırsa 2-3 bin yıl öncesine dayanıyor. Bekilli, Güney Çal Amerika’nın Napa vadisidir. Ömer Hayyam bizim dostumuzdur. Biz Hayyam’ı Bekilli için yetiştiğini düşünüyoruz” diyerek Bekillilere bu değerleri tanımaları, görmeleri için çağrıda bulundu.

“YÜZDE 80 OYLA SEÇİLİRİM”
Kısıtlı belediye bütçesi ile, reklam yapmadan ötekileştirmeden her kesime hizmet etmeye çalıştığını söyleyen Mustafa Başkafa , “Ramazan ayı süresince yemek yapamayacak durumda olan vatandaşlara belediye imkanlarını zorlamadan, yardımsever vatandaşların katkılarıyla yardım ettik. Bunu yaparken kimsenin gururunu incitmeden reklam yapmadan yaptık. Ayrıca, engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye dağıttık. Bunu da reklam malzemesi yapmadık. Tüm bu hizmetlerimizin karşılığını 30 Mart yerel seçimlerinde alacağımıza inanıyorum. 2009 yerel seçimlerinde yüzde 52 oyla seçildim. Ben inanıyorum ki, bu oy oranımız 30 Mart’ta yüzde 80’lere çıkacak” dedi.

BAŞKANDAN EKONOMİ BAKANI ZEYBEKCİ’YE MESAJ
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin ilçe gezilerini eleştiren Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Başkafa, “Ekonomi bakanımız keşke buraya geleceğini o para ile belediyeye katkıda bulunsaydı. İlçemizin spor salonuna ihtiyacı var. Öğrencilerimizin kullanabileceği bilgisayar donanımlı salona ihtiyacı var. Ben inanıyorum ki diğer ilçe belediyeleri de aynı düşünüyordur. Bakan, ilçe gezilerine harcayacağı parayı belediyelere versin” dedi.
denizli-bekilli-chp-mehmet-demir-ic

KÖYLERİN OYU CHP’YE YARAR
CHP Bekilli İlçe Başkanı Mehmet Demir, köy ve belde oylarının CHP’ye gideceğini belirtti. 2009 yerel seçimlerinde yüzde 52 oyla iktidar olduklarını hatırlatan Demir, “ 30 Mart’ta köylerde belediye seçimlerinde oy kullanacak olması bizim oyumuzu artıracaktır. Yüzde 52 olan oy oranınız yüzde 70’lere çıkacaktır” dedi.

Ayrıca Ankara’da yaşanan rüşvet ve yolsuzluk olaylarının Bekilli seçmenini etkilediğini söyleyen Demir, “Bekillililer duyarlı insanlardır. Yaşanan rüşvet ve yolsuzluk olaylarından sonra bir çk vatandaşımız AK Partiye oy verdiğini ama bu kez CHP’ye oy vereceklerini söylüyor. 30 Mart’ı biz İkinci bir kurtuluş savaşı olarak görüyoruz. İnsanların daha duyarlı olmalarını ve Cumhuriyeti kurtarmaları gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı