REKLAMI GEÇ

Bekilli’nin 3 köyü 15 gündür susuz

Bekilli’nin 3 köyü 15 gündür susuz

Denizli’nin Bekilli İlçesi’ne bağlı Üçkuyu, Poyrazlı ve Bükrüce köylerinin, Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne borcu bulunduğu gerekçesiyle suları kesildi. Üç köyde 15 gündür su yok.

/ DENİZLİHABER / 24 Eylül 2013 Salı, 16:32

Kısa bir süre önce İl Genel Meclisi’nde alınan bir karar ile muhtarlar tarafından toplanan içme suyu bedeli Köylere Hizmet Götürme Birlikleri’ne devredildi.

Kaymakamlıkların bünyesinde kurulan Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından su borçları olduğu gerekçesiyle suları kesilen Bekilli’nin Bükrüce, Poyrazlı ve Üçkuyu köylerinde 15 gündür susuzluk yaşanıyor.

Üçkuyu köyü sakini Yusuf Çöler, köylerinin su borcu bulunmamasına rağmen, Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından borç çıkartıldığını ileri sürerek, “Bizim bir ton bile içme suyu borcumuz yok. Ama 15 gündür susuzluk yaşıyoruz. Poyrazlı, Üçkuyu ve Bükrüce köyleri, tankerlerle su ihtiyacını karşılamaya çalışıyor” diyerek sitem etti.

anons2

Bekilli İlçe Kaymakamı Akın Zor ile konuyu görüşen köy muhtarları, sorunun çözümlenmesi için girişimde bulundu. Poyrazlı Köy Muhtarı Ramazan Akan, “15 gündür köyümüzde su yok. Sorunun çözümleneceğine inanıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı