REKLAMI GEÇ

Beyağaç’ta birahane krizi devam ediyor

Beyağaç’ta birahane krizi devam ediyor

Denizli’nin Beyağaç ilçesinde birahane krizi devam ediyor. Kadınların “Orada çalışan kadınlar kocalarımızı baştan çıkarıyor. İlçe merkezinde birahane istemiyoruz” diyerek ayaklanmasının ardından, kapatılan birahanelerin taşınması için gösterilen yer tarım arazisi çıktı. Bu kez bölgedeki tarla sahipleri, “Birahaneler buraya taşınmasın” diye tepki gösterdi.

/ DENİZLİHABER / 7 Ocak 2014 Salı, 14:13

ŞENGÜL BOZ 
Daha önce Beyağaçlı kadınların, ilçe merkezinde faaliyet gösteren ve kadın çalıştıran birahanelerin kocalarını yoldan çıkardığı gerekçesiyle imza toplayarak taşınmasını istedikleri birahaneler, bu kez çiftçilerin ayaklanmasına neden oldu.

Beyağaç Belediye Meclisi Eylül 2012’de aldığı karar ile ilçe dışında 100 dönümlük alanı içkili bölge ilan etti. Plansız Bölge olarak geçen yaklaşık 11 kişiye ait arazinin tarım arazisi olarak kullanılması, çiftçileri ayaklandırdı.

anons1
Beyağaç Esnaf Odası Başkanı ve MHP Belediye Başkan Aday Adayı Sezayi Pütün, Beyağaç Belediye Meclisi’nin 2012 yılında ilçe merkezindeki birahanelerin taşınması için gösterdiği yerin bir tarım arazisi olduğunu 11 kişi tarafından ekilip biçildiğini ileri sürdü.

Pütün, “Tarım arazilerinin kırmızı bölge olarak kullanılmasına izin vermeyiz. Ziraat odasına kayıtlı 2 binin üzerinde üye var. Çiftçiler Beyağaç’ta tarım arazisi sıkıntısı çekerken, verimli toprakların içkili bölge ilan edilmesi kabul edilemez ve yanlış bir karardır” diye konuştu.

anons2

“ÇİFTÇİNİN ONAYI YOK”
Pütün, “Birahanelerin kapatılmasıyla ilgili 2012’de belediyenin vermiş olduğu meclis kararının gösterdiği içkili bölgenin tarım arazisi olduğunu ve yanlış karar alındığını defalarca dile getirdim. Dönemin kaymakamı ile de görüştüm. Bu yerlerin kapatılması çözüm değil. Önemli olan birahanelerde denetim mekanizmasını çalıştırmaktır. Diğer taraftan ise 100 dönüm araziyi ekip biçen 11 kişinin onayı yok. Onların onayı olmadan burasını nasıl inşaat alanı yapacaklar anlamıyorum” dedi.

“İLÇE DIŞINDAKİ TÜM ARAZİLER TARIM ARAZİSİ”
Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay ise ilçe merkezi dışında kalan tüm arazilerin tarım arazisi olarak geçtiğini belirterek, “İçkili bölge olarak ilan edilen bölge Plansız Alan olarak geçiyor. Henüz meclis burası ile ilgili imar değişikliği kararı almadı. Ama talep olması halinde burası imara açılarak alt yapısı hazırlanacaktır. Biz, kararı Eylül 2012 tarihinde aldık ve birahanelere bildirdik. Geçen 14 ay içerisinde bize herhangi bir talep gelmedi” diye konuştu.

Yorumlar

Gülçan Avcioglu   -  Bağlantı 16 Nisan 2014, 17:54

slm bende karşi bayan her birhane yada restaurant istemiyorum aile bozmaya çalişiyorlar normak garson çalişsin illaki bayan şartmi kapanmasi saat 12 de gece
00 30 ama 1 30 yada 2 olmazin tşkler

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı