REKLAMI GEÇ

Buldan’ın tarihi evleri sanata dönüştü

Buldan’ın tarihi evleri sanata dönüştü

Buldan’da koruma altına alınan tarihi evlerin çizimleri sergileniyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Deniz Dokgöz küratörlüğündeki Buldan Evleri Eskiz çalışmaları, Buldan Belediyesi El Sanatları Merkezi’nde (BELKÜM) 6 Marta kadar gezilebilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Şubat 2020 Cuma, 12:32

Buldan’da Kentsel SİT kapsamında koruma altına alınan ahşap ve cumbalı evleri, sanata dönüştü. Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nin organize ettiği etkinlikle Buldan’a gidip tarihi evleri gezen, ardından evlerin eskiz çizimlerini yapan Pamukkale Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin çizimleri sergileniyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Deniz Dokgöz küratörlüğünde yapılan sergi, BELKÜM’de açıldı. Açılışa, Buldan Kaymakamı Murat Sarı, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Kültür ve Turizm İl Müdürü Turhan Veli Akyol, Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Serdar Alayont, Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Öz ile davetliler katıldı.

Açılışta konuşan, Kültür ve Turizm İl Müdürü Turhan Veli Akyol, Buldan’daki eşsiz güzellikleri yalnızca belirli bir coğrafyada değil dünyanın her tarafına taşımanın planlarını yaptıklarını dile getirdi.

Belediye Başkanı Mustafa Şevik ise, Buldan’ın tarihi, doğal ve kültürel değerlerinin tanıtımına yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Hedefimiz, Buldan’ı tarımı, kültürü, tarihi, doğal turizmi ile kalkındırmak. Bu konuda STK’ların desteği bizim için çok kıymetli” diye konuştu.

Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Öz de, Buldan’daki onlarca ahşap ve cumbalı evlerin, saçak ve cumbalı sundurmalarından bacalarındaki göze çarpan gerdanlıklara kadar tüm mimari güzelliklerinin bire bir çizgilerle yansıtıldığı çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Beyler Konağı, Eklemeli Konak, Dokuma Pazarı Sokağı gibi koruma altına alınan Buldan’ın yöresel mimarisiyle ilgili 33 eskiz çalışmasının yer aldığı sergi 6 Mart Cuma gününe kadar gezilebilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı