REKLAMI GEÇ

Çal Belediye Başkanı Gazi Mektebi’nin peşini bırakmıyor

Çal Belediye Başkanı Gazi Mektebi’nin peşini bırakmıyor

Denizli’nin en önemli yapılarından biri olan 92 yıllık Gazi Mektebi, geçtiğimiz yıl Mart ayında yangında kül olmuştu. Okulun yanmasıyla ilgili adli süreç devam ederken, Çal halkının beklediği restorasyon çalışması için Belediye Başkanı Fethi Akcan adım attı, AK Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız’ı arayarak, “Söz verdiniz, okul ne zaman restore edilecek” diye sordu. Milletvekili Yıldız ise, “Takipteyiz. İlk fırsatta restorasyon çalışmaları başlayacak” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Nisan 2020 Cuma, 12:08

Çal’ın İsmailler Mahallesi, Denizli Caddesi üzerinde bulunan 92 yıllık Gazi Paşa İlk Mektebi, geçen yıl çıkan yangında kül olmuştu. Yanan tarihi okul binasıyla ilgili iki kişi gözaltına alınmış, mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmalarına karar verilmişti.

AK Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız, geçen yıl Çal’a gelerek, Belediye Başkanı Fethi Akcan ile birlikte yanan okulda incelemede bulunmuş, “Tarihi okul, aslına uygun şekilde yeniden yapılacak. Bunun için tüm gücümüzle mücadele edeceğiz” diye söz vermişti.

BAŞKAN, MİLLETVEKİLİNE SORDU
Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, milletvekili Yıldız’ı arayarak, Gazi Mektebi’nin akıbetini sordu. Akcan, “Ülkemizde gündem korona virüsüyle mücadele. Ancak, hayat devam ediyor. Biz yanan okulu unutmadık. Restorasyon yapılması için söz almıştık. Çal halkı, yanan okulun restore edilmesini istiyor. Söz verdiniz, okul ne zaman restore edilecek” dedi.

Milletvekili Yıldız, Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Daire Başkanlığı ile görüştüğünü, konunun takipçisi olduğunu söyleyerek, “Takipteyiz. Tarihi okul en kısa sürede restore edilecek. İlgililerle görüştüm. Bu iş bende. Takip ediyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
10 Mayıs 2024 Cuma 9 24Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
11 Mayıs 2024 Cumartesi 9 17Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
12 Mayıs 2024 Pazar 7 18Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
13 Mayıs 2024 Pazartesi 5 19Parçalı Bulutlu
14 Mayıs 2024 Salı 4 21Parçalı Bulutlu