REKLAMI GEÇ

Çal turizmine kınalı koç desteği

Çal turizmine kınalı koç desteği

Denizli’nin Aşağıseyit Mahallesi’nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Aşağıseyit Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayramı, bu yıl 26-27 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek. Geçen yıl şap hastalığı nedeniyle düzenlenemeyen organizasyon için umutlu bekleyiş sürüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Temmuz 2023 Perşembe, 15:47

8 yüz yılı aşkın süredir düzenlenen Aşağıseyit Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayramı 2023 için geri sayım başladı. Çal Belediyesi, etkinlikle ilgili tüm hazırlıkları tamamladı. Tüm etkinlikler Aşağıseyit Köprübaşı mevkisinde yapılacak. 26 Ağustos’ta, “Çoban köpekleri ırk standartları” yarışması ve ödül töreni gerçekleştirilecek. Aynı gün “Yörük Göçü” canlandırılacak. Akşam ise, Adnan Koparan ile Ümmü Erbil konseri düzenlenecek. 27 Ağustos’ta ise, Ali Gazi Türbesi ziyaret edilecek, ardından da sürüler çobanları tarafından suya çekilecek ve büyük yarış başlayacak. Ödül törenlerinin ardından etkinlik sona erecek.

AKCAN’DAN BİLGİ ALDI
Geçtiğimiz Salı günü bir etkinlik için Çal’a gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Abdullah Eren’e, koyun yarışları etkinliği ile ilgili Belediye Başkanı Fethi Akcan bilgi verdi. Eren, “Çal Belediyesi’nin tanıtım çalışmalarıyla tüm dünya tanımaya başladı. Bunu fırsata çevirmeliyiz. Devletimiz de bu etkinliğe katkı vermelidir. Kınalı koçlarımız ile Çal, gelecek yıllarda turizmin önemli çekim merkezlerinden olacaktır” dedi.

ÇAL’DA TURİZM HAREKETLİLİĞİ
Başkan Akcan ise, bu yıl ki etkinliğe 10 bine yakın davetli beklediklerini söyleyerek, “Bir bölgeyi turizme kazandırmak kolay olmuyor. Onlarca yıl belki de çalışmak gerekiyor. Bizler elimizden geleni yapıyoruz, gelecekte bunun meyvelerini torunlarımız yiyecektir. Son yıllarda karavan turizmi başladı. Çökelez Dağı’na paraşütçüler geliyor. Tarihi mekanlarımız ziyaret ediliyor. Yaz aylarında serin havaya sahip olduğumuzdan çok sayıda kampçı Çal’da kamp yapıyor. Her şeyden önemlisi elimizde şarap ve yöresel ürünler gibi bir avantajımız var. Çal Belediyesi, Dayılar ve Aşağıseyit’teki kazı çalışmalarına tam destek veriyor. Buralarda çıkan tarihi eserler ve bulgular, turizmi de fişekleyecektir. Çal’ı kültür ve doğa turizmine kazandırmaya çalışırken, Sudan Koyun Atlatma ve Çoban Bayramı etkinliği, en önemli kültür varlığımız arasında yer alacaktır” diye konuştu.

UNESCO’NUN NİSAN AYI DERGİSİNDE ÇIKMIŞTI
Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültü Örgütü (UNESCO)’nün dergisi olan The Uhesco Courier, Nisan ayı sayısında Sudan Koyun Atlatma ve Çoban bayramı etkinliğine yer vererek, tüm dünyanın etkinliği tanımasına vesile olmuştu. “Göçebe Festivali” adıyla yayınlanan makalede, Çal’ın bu ilginç etkinliğine yer verilmiş, “İpek Yolu’nda yaşanan ilginç festival” yorumu yapılmıştı.

Yorumlar

çallı   -  Bağlantı 28 Temmuz 2023, 13:42

Hançalardan geçerken kimi çarpacağız korkusuyla geçiyorsunuz yollar bozuk, ilçe merkezinde halkbank köşe virajı araç parklarıyla tehlike saçıyor.Mahalle geçişi ve Bekilli için yan yollar yapılmalı ufacık meydandan işi olmayan yolu daraltmadan geçebil

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
2 Mayıs 2024 Perşembe 9 22Parçalı Bulutlu
3 Mayıs 2024 Cuma 7 22Çok Bulutlu
4 Mayıs 2024 Cumartesi 6 19Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 5 17Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
6 Mayıs 2024 Pazartesi 3 20Parçalı Bulutlu