REKLAMI GEÇ

Onlar domuzların korkulu rüyası

Onlar domuzların korkulu rüyası

Denizli’nin Çal İlçesi’nde artan yaban domuzu popülasyonu nedeniyle sürek avları düzenlenirken, avcıların en büyük güvencesi Kangal köpekleri oldu. Yukarıseyit Köyü’nden Mehmet Kayış, “Yaban domuzları, av köpeklerini öldürüyor. Yaralandıkları zaman avcılara da saldırıyor. Hem av köpeklerini hem de avcıları Kangal köpekleri koruyor” dedi.

/ DENİZLİHABER / 13 Mart 2013 Çarşamba, 18:17

Ferah IŞIK DHA

Denizli’nin Çal İlçesi’nde son zamanlarda yaban domuzu sayısında artış oldu. Hayvanların verdiği zararın engellenmesi için özellikle Yukarıseyit Köyü’nde sürek avları düzenleniyor.

Köyde yaşayanlardan Mehmet Kayış, domuzların tarım arazilerine büyük zarar verdiğini söyledi. Kayış, “Yaban hayatında çok fazla domuz var. Bu hayvanları avlamak çok zor. Profesyonel avcı olmak gerekiyor. Ormanlık ve çalılık alanda yatan domuzları bulundukları yerden av köpekleri çıkaramıyor. Çünkü domuzlar av köpeklerini kolayca öldürüyor. Avcı, domuzu yaraladığı zaman yaralı domuz bu kez avcıya saldırıyor. Biz de güvenliğimizi Kangal köpekleriyle alıyoruz. Zira güçlü, cesur ve koruyucu olan Kangal köpekleri domuzlarla çok kolay baş edebiliyor” diye konuştu.

Mehmet Kayış, Sivas’ın meşhur Kangal köpeklerini, ailesinin çok uzun süredir yetiştirdiğini dile getirdi. Kayış, “Sonuçta Kangal köpeği av köpeği değildir. Çoban köpeği olan Kangal, ava çıkan köpeklere de koruma anlamında yardımcı oluyor” dedi.

Yorumlar

haber   -  Bağlantı 14 Mart 2013, 09:48

Hüsem Bey… Bu ırk hakkında sizle görüşmek isteriz… lütfen haber@denizlihaber.com mailinden bize iletişim bilgilerinizi geçin…

hüsem hayta   -  Bağlantı 14 Mart 2013, 08:58

haber güzel ve doğru ama köpeklerin ırkı kangal değil kangaldan daha üstün denizli çökelez köpeği

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
2 Mayıs 2024 Perşembe 9 22Parçalı Bulutlu
3 Mayıs 2024 Cuma 7 22Çok Bulutlu
4 Mayıs 2024 Cumartesi 6 19Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 5 17Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
6 Mayıs 2024 Pazartesi 3 20Parçalı Bulutlu