REKLAMI GEÇ

Koyunları sudan geçirmek için ter döktüler

Koyunları sudan geçirmek için ter döktüler

Denizli’nin Çal İlçesi’ne bağlı Aşağıseyit Köyü’nde, sekiz asır önce yaşanıldığına inanılan bir aşk hikayesinin anısına, her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Sudan koyun geçirme’ yarışmasında renkli görüntüler ortaya çıktı.

/ DENİZLİHABER / 27 Ağustos 2012 Pazartesi, 12:49

Çal ilçesi’nden 25 çobanın katıldığı yarışmayı Denizli Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Çal Kaymakamı Fatih Arıkoğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, Denizli Belediye Başkanı AK Parti’li Osman Zolan ile çok sayıda kişi izledi.

Denizli Valiliği, Çal Kaymakamlığı ve Denizli Belediyesi’nin de destek verdiği yarışma sırasında renkli görüntüler ortaya çıktı. Yarışmadan önce ‘El koyun’ diye adlandırılan sürü lideri koçlarını boyayan çobanlar, ıslıklar çalarak sürünün peşinden suya atlaması için büyük çaba gösterdi. Bazı sürüler, aşırı sıcak ve kalabalığın çıkardığı gürültü nedeniyle suya atlamadı ve yarışmadan elendi. Çobanın arkasından en kısa sürede suya atlayan sürüler derece elde etti. Yarışmada ilk 3’e giren çobanlara 1’er yarım Cumhuriyet altını verildi.

“UNESCO’ya baş vuracağız”

Çal Kaymakamı Fatih Arıkoğlu, yarışmanın sonunda yaptığı açıklamada, “Yarışma rivayete göre yaklaşık sekiz asırdır düzenleniyor. Yarışmanın kuralı gereği, çobanın kendisini Büyük Menderes Nehri’ne atmasının ardından koyunlarının da suya altayarak onun peşinden yüzüp karaya çıkması gerekiyor. Yarışma, insanın hayvanına duyduğu sevginin ve onunla bütünleşmesinin bir göstergesi. Bu geleneği yurtdışında da duyurmak istiyoruz. Onun için UNESCO’ya başvuracağız” diye konuştu.

Yorumlar

hakkı   -  Bağlantı 6 Eylül 2012, 12:38

sen kimsinki çallıların işi yok mu diyosun adamı hasta etmeyin bu bir kültür asıl senin işin yok herhgalde

kilimci   -  Bağlantı 27 Ağustos 2012, 18:36

yorum yapabilme yeteneği bu kadar düşüyor işte @zehra

zehra   -  Bağlantı 27 Ağustos 2012, 14:28

bu callilarin isi yok mu ya:))))

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
12 Mayıs 2024 Pazar 6 20Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
13 Mayıs 2024 Pazartesi 5 21Çok Bulutlu
14 Mayıs 2024 Salı 5 21Parçalı Bulutlu
15 Mayıs 2024 Çarşamba 5 23Çok Bulutlu
16 Mayıs 2024 Perşembe 6 23Parçalı Bulutlu