REKLAMI GEÇ

İşbirliği protokolü imzalandı. Çal’daki kentleşmeyi mimarlar denetleyecek

İşbirliği protokolü imzalandı. Çal’daki kentleşmeyi mimarlar denetleyecek

Mimarlar Odası ile Çal Belediyesi arasında sağlıklı kentleşme, nitelikli yapı, tarihi-kültürel ve doğal çevre değerlerinin korunarak geliştirilmesi, inşaat projelerinde bağımsız denetim için teknik işbirliği protokolü imzalandı. Protokole göre Mimarlar Odası sadece projeleri ve inşaatları denetlemenin yanı sıra, turizm ve kültürel yapılarla ilgili Çal’ın geleceğinin planlanmasına da destek verecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Aralık 2023 Cuma, 12:17

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ile Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Denizli Mimarlar Odası Başkanı Özlem Durdu Kabel’in imza attığı protokol töreni Başkan Akcan’ın makamında yapıldı.

“GELECEĞİMİZ ORTAK AKILLA PLANLANACAK”
Çal’ın geleceğini, tarihi-kültürel ve turizm geleceğini ilgilendiren projelerle ilgili işbirliği protokolü yaptıklarını söyleyen Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Yaptığımız teknik işbirliği protokolüne göre, ilçemizde üretilecek yapılar Mimarlar Odası tarafından denetlenecek. İlçemizde daha nitelikli ve yöreye özgü yapıların üretilmesi hedeflenecek. Turizm, kültürel, tarihi ve doğal çevre ile ilgili yapılarda işbirliği sağlanacak. Üstelik Mimarlar Odası’nın vereceği hizmetin karşılığında belediyemize ya da vatandaşımıza ekstra ekonomik külfet gelmeyecek. Çal’da daha güzel ve verimli projeler yapılacak ve ilçemizin geleceği ortak akılla, fikir işbirliği ile planlanacak” diye konuştu.

BAĞ YOLU PROJESİ ÖNEMLİ
Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Özlem Durdu Kabel ise, Çal Belediyesi ile akademik işbirliği yapmanın, bir Çallı olarak kendisini de çok mutlu ettiğini söyledi. Kabel, Bağ Yolu Projesi’nin Çal için önemli olduğunu vurgulayarak, “Belediye ile yaptığımız işbirliği çerçevesinde Bağ Yolu Projesi’ni de destekleyeceğiz. Milattan Önce’den bu yana üzüm ve şarap bu topraklarda var. Bu bağlamda Bağ Yolu Projesi daha da geliştirilip, yeni projeler üretilmelidir. Biz, Çal’a elimizden gelen desteği vereceğiz. Çal’da daha sağlıklı kentleşme, daha nitelikli yapıların üretilmesi için çabalayacağız. Kültürel-tarihi ve doğal çevre değerlerinin korunup, daha da geliştirilmesi için belediyeye teknik ve akademik destekte bulunacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Nisan 2024 Pazartesi 8 27Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
30 Nisan 2024 Salı 9 28Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 10 26Çok Bulutlu
2 Mayıs 2024 Perşembe 9 26Parçalı Bulutlu
3 Mayıs 2024 Cuma 9 25Parçalı Bulutlu