REKLAMI GEÇ

Çameli depremleri inceleme altında

Çameli depremleri inceleme altında

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Gülay Altay, Marmara ve Ege Bölgesi’ndeki hareketliliğin normal kabul edilmesi gerektiğini belirterek, “Son dönemde özellikle Çameli-Denizli depremlerini izliyoruz. Marmara ve Ege Bölgesi’ndeki faylar, deprem üretme potansiyeline sahiptir. Hatta 5,5 ve üzeri deprem de üretebilir” dedi.

/ DENİZLİHABER / 14 Ağustos 2008 Perşembe, 00:00

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Gülay Altay, 9. yıl dönümüne yaklaşılan Marmara Depremi ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Marmara Bölgesi’nde 30 yıl içinde bir deprem olmasını beklediklerini belirten Altay, Türkiye`de 1 Ocak 2008 tarihinden itibaren büyüklü küçüklü 5 bin civarında deprem olduğunu belirtti. Altay, genellikle Bala-Ankara, Çameli-Denizli`de yoğunlaşma olduğunu, son zamanlarda Ege Denizi ile Marmara Denizi içerisinde ufak da olsa depremler kaydedildiğini söyledi. Altay, Marmara ve Ege Bölgeleri’ndeki hareketliliğin normal kabul edilmesi gerektiğini vurguladı.

‘5.5 üzeri deprem üretme potansiyeli var’

Altay, son dönemde özellikle Çameli-Denizli depremlerini izlemeye aldıklarını ifade ederek, “Bunlar Ege’de de son günlerde izlediğimiz depremler. Marmara ve Ege bölgelerinde bulunan faylar deprem üretme potansiyeline sahiptir, normal aktivitelerdir. Hatta 5,5 ve üzeri depremleri de üretebilirler. Dolayısıyla Türkiye açısından bakıldığında yapılması gereken, depremlerin öngörülmesinden, tahmininden ziyade hazırlıkların yoğunlaştırılmasıdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı