REKLAMI GEÇ

Çameli’ye dağ turizmi desteği

Çameli’ye dağ turizmi desteği

Çameli Kaymakamlığı’nın Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Üniversitesi ile ortaklaşa hazırladığı “Çameli Trekking Rotaları ve Doğal Kamp Alanlarının Belirlenmesi Projesi”, Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) destek aldı.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 6 Ağustos 2014 Çarşamba, 09:33

Kaymakamlığın hazırladığı proje ile doğa turizmine elverişli olan ilçenin potansiyelinin belirlenmesi ve tanıtımının yapılması amaçlanıyor. Pamukkale Üniversitesi’nden bir doçent ve spor akademisinden iki öğretim görevlisinin proje boyunca görev alacağı çalışma için, Everest’e tırmanan dağ maratoncusu Derya Duman, Milli Takım triatlon sporcusu Serdar Ünalan, Çameli’ye gelerek belirlenen rotaları ve projeyi inceledi.

5 YILDIZLI OTELLER İÇİN ZEMİN
“Proje, Çameli’nin en güzel yerlerini ortaya çıkaracak, Çameli’yi tanıtacak ve turizme kazandıracak bir projedir” diyen Çameli Kaymakamı Şeref Albayrak, “İlçemizi alternatif turizme, eko turizme ve tarım turizmine (agro turizm) kazandırmak, İlçemizi turizm yatırımlarına açarak kalkındırmak amacıyla bu projeyi hazırladık. Bu proje yakın gelecekte 5 yıldızlı otel yatırımlarına zemin hazırlayan ve ilçeyi doğa turizminde ileriye taşıyacak projedir” diye konuştu.

YENİ PROJELER GELİYOR
İlçedeki doğa sporlarının uluslararası standartlara ulaşması amacıyla yapılan projenin devamında Uluslarlarası Off-Road ATV Yarış Rotaları ve Seyir Etabı Yerinin Belirlenmesi, Uluslarlarası Dağ Bisikleti Rotaları ve Seyir Etabı Yerinin Belirlenmesi, Yamaç Paraşütü Rotaları ve Risk Haritasının Belirlenmesi, Uluslarlarası Dağcılık Spor Alanlarının Belirlenmesi ve Çameli’de Doğa Sporları Haritasının Çıkarılması ve Tabelalandırılması projeleri yine ajans desteği ile hayata geçirilmeye çalışılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı