REKLAMI GEÇ

Çivril’in Demokrasi Mücadelesi

Çivril’in Demokrasi Mücadelesi

CHP’nin Denizli’de 9 ilçede ön seçim büyükşehir ve Çivril’de anket çalışması ile belediye başkan adaylarını belirleyecek olması Çivril’i kızdırdı. Ön seçim isteyen CHP’li üyeler, Belediye Başkanı ve Başkan aday adayı İbrahim Hakkı Aslan öncülüğünde imza kampanyası başlattı.

/ DENİZLİHABER / 12 Kasım 2013 Salı, 11:46

ŞENGÜL BOZ
CHP, Denizli’de yeni kurulan Merkezefendi ve Pamukkale ilçeleriyle birlikte 9 ilçede ön seçim ile belediye başkan adaylarını belirleyeceğini açıkladı. Büyükşehir ve Çivril’de ise anket çalışması ile adaylarının belirlenecek olmasına tepki gösteren Çivrilliler, imza kampanyası başlattı.
denizli-civril-in-demokrasi-mucadelesi-ic

Belediye Başkanı ve 2014 yerel seçimlerinde yeniden belediye başkanlığına aday adayı olan İbrahim Hakkı Aslan, anket tepkisini önce Ankara’ya giderek genel başkan yardımcıları ile paylaştı. “Genel Başkan yardımcıları anket çalışmasını yeniden değerlendireceklerine söz verdi” diyen İbrahim Hakkı Aslan, demokrasi mücadelesini sürdürüyor.

ÇİVRİL’DE AYNI NAKARAT
Çivril’de 1973 yılından beri ön seçim yapıldığını ancak her seçim öncesi bu antidemokratik çelişkinin yaşandığını vurgulayan İbrahim Hakkı Aslan, “Çivril’de yalnızca 1994 seçimlerinde anket yapılmamıştır. O dönem de tek aday vardı. 1973 yılından beri adayların ön seçimle belirlendiği Çivril’de,her seçimde aynı sorunlar yaşanmıştır. Ve her seferinde de Çivril galip gelmiş, CHP’li üyelerin önüne sandık konmuştur.  30 Mart yerel seçimleri için de sandığın konulmasını istiyoruz. Aksi takdirde yapılacak seçimler de demokratik olmayacaktır” dedi.

400 ÜYE İLE TOPLANTI YAPTI
Çivril Belediyesi Kent Konseyi Salonu’nda yaklaşık 400 üyenin katılımıyla toplantı yapan Başkan İbrahim Hakkı Aslan, “Anketle aday olunur, sandıkla seçim kazanılır. Sandıktan kim çıkarsa adayımız ol olsun. Ben de onun yanında yer alayım. Benim isteğim başkan olmak değil seçim kazanmak. O nedenle sandık isteğimizi bir kere daha Ankara’ya iletmemiz gerekiyor. Bunun için imza kampanyası düzenledik. Toplantıya katılan üyelerimiz şimdi imzalayacak. Katılamayan üyelerimiz de bir hafta içerisinde isteklerini dile getirecekler. Daha sonra imzalarla birlikte üyelerimizle birlikte Ankara’ya giderek bir kere daha genel merkez ile görüşeceğiz” dedi.
denizli-civril-in-demokrasi-mucadelesi-ic-1

“ATANMIŞ ADAY OLMAK İSTEMİYORUM”
Anket çalışması ile ilgili endişelerini de dile getiren Başkan Aslan, “Anket çalışması kim tarafından ne zaman yapılacak belli değil. Sonuçları nasıl açıklanacak bilmiyoruz. Anketten de ben çıkacağım biliyorum. Ancak ben atanmış başkan olmak istemiyorum. Seçilerek aday olmak istiyorum. Eğer atarlar ise adaylıktan çekilirim. Size bu kadar açık ve net söylüyorum” diyerek ön seçim kararlığını dile getirdi. Başkan İbrahim Hakkı Aslan’ın konuşmasını, sık sık alkışlarla kesen üyeler, yalnızca başkan adayının değil, belediye meclis üyelerinin de ön seçimle belirlenmesi gerektiğini vurguladılar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı