REKLAMI GEÇ

Sulama kanalına kurulan bent nedeniyle susuz kalan Çivril’de başkan, sorunu çözmek için Dinar’da

Sulama kanalına kurulan bent nedeniyle susuz kalan Çivril’de başkan, sorunu çözmek için Dinar’da

Çivril’in Afyonkarahisar sınırındaki Tekke Mahallesinde sulama kanalına kurulan bent nedeniyle çiftçiler susuz kaldı. Afyonluların suladığı, Denizlililerin baktığı olayla ilgili Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, girişimlerini sürdürdü. Vural, Dinar Belediye Başkanı ile görüştü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Mayıs 2021 Cuma, 13:12

Çivril’in Tekke Mahallesi çiftçileri, sulama kanalı olmasına rağmen bu yıl ürünlerini sulayamadı. Çünkü Afyonkarahisar’dan gelen sulama kanalının Denizli sınırındaki bölümüne DSİ tarafından bent kuruldu. Su azaldığında kurulan bentten geçemeyen su Çivril’e ulaşmadığından çiftçinin ürünleri tarlada yandı.

Durumun çözülmesi için siyasileri devreye sokan köylüler feryat ederken, Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural da girişimlerini sürdürdü. Vural, Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, yanındaki heyetle birlikte ziyaret etti.

Öncelikle, Tekke ve Irgıllı mahallelerinde yaşanan sulama sorunu ile ilgili olarak DSİ yetkilileri ile birlikte Tekke mahallesine giden ve bölgede inceleme yapan Başkan Niyazi Vural Tekke ziyaretinden sonra bölgenin tarımsal su kaynağı Dinar’a geçti.

Başkan Niyazi Vural Kanal üzerindeki bent ve kapakların açılarak fazla suyun Tekke ve Irgıllı’daki çiftçilerin kullanımına verilmesi konusunda Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı’dan destek istedi. Vural, “Tekke ve Irgıllı mahallelerimizin büyük bir alanı kapsayan tarım arazilerinin sulamasını yapabilmeleri Dinar’dan gelen suyun akmasına bağlı.
Uzun yıllardır Dinar’dan gelen suyun önünde bent olduğu için sulama suyu akmıyordu. Bu yıl yaşanan aşırı kuraklık nedeniyle çok zor günler yaşayan Tekke ve Irgıllı’lı çiftçilerimizin sorunlarına çare olma adına Dinar Belediye Başkanımızı ziyaret ettik. Durumu yerinde gördük. Isparta DSİ bölge müdürlüğünü arayarak gerekli izahat ve açıklamaları yaparak taleplerimizi ilettik.
Başkanımız bizi en iyi şekilde ağırladı ve bizimle birlikte bölgeyi dolaşarak sorunu yerinde gördü. Yapılan görüşmeler neticesinde inşallah en kısa zamanda kanallar üzerinde bulunan bent ve kapaklar açılacak boşa akan fazla su Tekke ve Irgıllı’lı çiftçi kardeşlerimizin kullanımına açılacak” dedi.

Başkan Niyazi Vural’a Dinar ziyaretinde, AK Parti İlçe Başkanı Halil Ertuğrul, Belediye Meclis üyesi Mehmet Çelikoğlu ve Tekke Mahalle muhtarı Mehmet Mermer eşlik etti.

Afyon-Denizli sınırındaki sulama krizi, çiftçiyi isyan ettirdi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı