REKLAMI GEÇ

Afyon-Denizli sınırındaki sulama krizi, çiftçiyi isyan ettirdi

Afyon-Denizli sınırındaki sulama krizi, çiftçiyi isyan ettirdi

Afyonkarahisar-Denizli sınırındaki Tekke köyünde, sulama kanalına yapılan bent Tekke mahallesindeki çiftçileri isyan ettirdi. Afyon tarafından kanalın bentle kapatılması ve suyun Denizli tarafına geçişine izin verilmemesi üreticiyi isyan ettirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Karaca, konuyu gündeme taşıdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Mayıs 2021 Perşembe, 12:03

Çivril’in Afyonkarahisar sınırındaki Tekke Mahallesi çiftçileri adaletsizliğe isyan etti. Ekinleri susuzluktan yanıp kavrulan köylüler, Afyon-Denizli sınırındaki sulama kanalına yapılan bent nedeniyle susuz bırakıldıklarını iddia etti.

Normalde beline kadar boy vermesi gereken ekinlerin büyüyemediğini anlatan Tekke köylüler, Dinar’a bağlı Duman köyüne su verilirken bentle suyun kesildiğini ve kendi taraflarına verilmediğini söylediler. Ekinlerin sulanamadığı için gelişmediğini, Duman köyündeki ekinlerin ise insan beli boyunu geçtiğini belirterek ‘adalet’ istediler.

Konuyu yerinde inceleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca çözüm için çalışma sözü verdi. Karaca, “Bu insanların ürünleri yanmış, kavrulmuş, üretici perişan. Sorumlu yöneticiler” dedi.

Sulama kanalına kurulan bent nedeniyle susuz kalan Çivril’de başkan, sorunu çözmek için Dinar’da

Yorumlar

Ozan   -  Bağlantı 20 Mayıs 2021, 13:29

Dinar Çivril’e göre daha AKP li. Çivril de çalışsın didinsin daha daha AKPli olsun çözüm basit!

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı