REKLAMI GEÇ

Tavuk çiftliklerine sıkı takip

Tavuk çiftliklerine sıkı takip

Çivril’de ölü tavukların çevreye rastgele atılması üzerine harekete geçen Çivril Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bölgedeki 17 tavuk çiftliğini takibe aldı. İnsan sağlığını tehdit eden bu duruma karşı çiftlik sahipleri uyarıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Ocak 2015 Cuma, 11:27

Çivril’de, ölü tavukların toplu olarak rastgele çevreye atılması üzerine Çivril Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri denetimlerini artırdı. Hem insan sağlığını tehdit ettikleri, hem de çevre kirliliğine neden oldukları gerekçesiyle tavuk çiftlikleri denetim altına alındı. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Çevre Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Çivril Belediyesi İmar ve Fen işleri Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü personelinden oluşan denetim ekibi, bölgede üretim yapan 17 tavuk çiftliğini denetledi.

Konuyla ilgili olarak Çivril Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Denetimlerde işletmelerin hangi entegre ile çalıştıkları ve kapasiteleri ile ilgili genel konular kontrol edilirken aynı zamanda işletmelerin kesinlikle uyması gereken biyogüvenlik kurallarına ve asgari ve teknik şartlara uyup uymadıkları da denetlendi. Bu kapsamda işletmelerde ölü çukuru, kuş teli, dezenfeksiyon paspası gibi biyogüvenlik tedbirlerinin alınıp alınmadığı kontrol edildi. İşletmelerde foseptik çukuru ve çukurun sızdırmazlığı konusunda işletme sahiplerine ayrıntılı bilgi verilerek konunun önemine dikkat çekildi” denildi.

Ayrıca, denetimlerin önümüzdeki günlerde de devam edeceği yaz aylarına kadar eksiği bulunan işletmelerin sıkı takip altına alınacağı belirtildi.

Yorumlar

Osman   -  Bağlantı 2 Ocak 2015, 22:46

Çiftlikler hep iktidar partililerinin ve yakınlarının. Yarısı iktidardan alınan hibelerle yapılmış. Ki mimi denetleyecek?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı