REKLAMI GEÇ

‘Acımayın hayatı paylaşın’

‘Acımayın hayatı paylaşın’

3 Aralık Dünya Engelliler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin düzenlediği etkinlik, büyük beğeni aldı. Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Öztürk Özkan “. Toplumdan beklentimiz, eğiten, çalışan, üreten engellilerimizle acınarak değil sosyal yardımlaşmayla hayatı paylaşmaktır’ dedi.

/ DENİZLİHABER / 4 Aralık 2012 Salı, 13:17

Etkinlikler, Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Ardından etkinlikler Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde devam etti. Burada, engelli meclisi üyelerinin el ürünlerinin yer aldığı sergi açıldı. Buradaki etkinliğe, Denizli Valisi Abdulkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Ak Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Şamil Çınar ile engelli derneklerinin temsilcileri, engelli aileleri ve engelliler katıldı.

Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Öztürk Özkan etkinlikte yaptığı konuşmada, engelliler konusunun sadece engellilerin konusu değil herkesin konusu olduğunu belirterek, ‘Engelli bireylerin eğitim, çalışma ve sosyal hayatlarında ayrımcılığa ve fırsat eşitsizliğine uğramamaları istenilen noktaya ulaşmamıza yardımcı olacaktır. Toplumdan beklentimiz, eğiten, çalışan, üreten engellilerimizle acınarak değil sosyal yardımlaşmayla hayatı paylaşmaktır’ dedi.

Denizli Belediyesi Başkanı Osman Zolan da, bir konuşma yaparak engelliler hakkındaki görüşlerini aktardı. Zolan, ‘3 Aralık günlerin en güzeli ve en anlamlısıdır. Çünkü bu gün Türkiye dünya ve Denizli olarak kendimize bakmak açısından bir fırsat olacaktır. 10 yıl önce geriye dönüp baktığımızda engellilerimize fırsat, imkanlar ve ülkemizin sosyal devlet olma noktasında varılan mesafe, hayal bile edilemeyecek noktalara geldi. Artık Türkiye sosyal devlet olmak için üzerine düşen birçok görevi yapmıştır, daha yapılacak işleri için de çalışmaktadır. Denizli’ye bakıldığında ise imkanlar ve fırsatlar ile sıkıntıların giderilmesi anlamında birçok çalışma var. Denizli Belediyesi olarak da en büyük girişimimiz kent konseyidir. Konseyin incisi ise engelli derneklerini bir araya getirdiğimiz engelliler meclisimizdir. Biliyorsunuz, Avrupa Girişimcilik Teşvik Ödülleri 2012 için Türkiye’den aday gösterilen Denizli Belediyesi’nin başarıyla uyguladığı ‘Engelliler Çalışıyor Projesi’ ülkemize ödül getirdi. Projemiz, Avrupa Komisyonu’nun sponsorluğunda 2006’dan itibaren verilmekte olan ve girişimciliğin Avrupa çapında kamu kurum, kuruluşlarının desteği ve teşvikiyle geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen yarışmaya bu yıl 30 ülkeden 402 proje katıldı ve projemiz 1. oldu. Bu hepimizin başarısıdır’ dedi.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir de, ‘Etkinliğe oldukça yoğun ilgi var. Bu da bizleri sevindiriyor. Engellilik biliyoruz ki kafalarda ve yüreklerdedir. Eğer kafalarda ve yüreklerde engeller kaldırılmışsa fiziksel engeller bizim hayatımızı sürdürmemize ve yaşmamamıza engel olamaz. Denizli Belediyesi’ni son dönemlerdeki imar tadilatı ve yeni yapılan yollarımızdan dolayı kutluyorum. Belediyemiz çatısı altındaki Engelliler Meclisi’ni, Türkiye’nin birçok ilinde göremedim. Bu anlamda da belediyemizi kutluyorum’ dedi.
Etkinlikte, Milletvekili Nurcan Dalbudak’da, Türkiye’de 8 milyon dolayında engelli bulunduğunu kaydederek, ‘8,5 milyon engellimiz var. Aileleri de düşünüldüğünde etki alanı çok geniş. Yıllarca engellilerimizin sorunları halı altına süpürülmüş. Son dönemde ise yasal düzenlemelerle sorunların çözümü noktasında büyük işler yaptık yapmaya da devam edeceğiz’ dedi.

Daha sonra, engelli dernekleri düzenledikleri gösterileri sunuldu. Engelliler bu konuda ne kadar yetenekli olduklarını gösterdi. Dans, tiyatro, skeç ve türkülerin söylediği gösteriler büyük ilgi gördü.

İsmail Tosunoğlu İş Eğitim Merkezi’nin hazırladığı mehteran gösterisi ise etkinliklerde en çok beğeni kazanan gösteriler arasında yer aldı. Çamlık Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi ise gösterileriyle adeta herkesi büyüledi. Polis Amca Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi Gösteri Grubu ise nefesleri kesti. Eğitim Kurumları Yapma ve Yaşatma Derneği Görme Engelliler Okulu öğrencileri de cüce oyunuyla programa renk kattı. Yeşilköy İşitme Engelliler Okulu’nun ay yıldız adını verdikleri oyun da ilgi gördü.

O Ses Türkiye yarışmasına katılan Denizlili Buse şarkılarıyla programa ayrı güzellik kattı. Çamlık İlköğretim Okulu boks gösterisi de herkesi güldürdü. Günün sonunda ise Umut Çocukları Derneği tiyatro gösterisi vardı. Vali Demir, Milletvekili Dalbudak, Başkan Zolan, Rektör Bağcı program sonunda engellilere yönelik düzenlene çeşitli yarışmalarda dereceğe girenlere ödüllerini verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı