REKLAMI GEÇ

Polis çınar esnafını fişliyor iddiası

Polis çınar esnafını fişliyor iddiası

CHP il Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Cumartesi günü Başbakan Erdoğan’ın katılımıyla Çınar Meydanı’nda gerçekleştirilecek toplu açılış töreni öncesi Çınar esnafının GBT sorgusundan geçtiğini söyleyip, “Bu açıkça fişlemedir” dedi.

/ DENİZLİHABER / 25 Eylül 2013 Çarşamba, 13:14

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’ndan ilginç iddia. Çavuşoğlu’na göre üniformalı polisler Çınar Meydanı’ndaki esnafı dolaşıp GBT sorgulamasından geçiriyor. Gerekçe ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumartesi günü Çınar Meydanı’nda yapacağı mitingli açılış töreni.

YASAL DEĞİL!
Partisinin il binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen CHP İl Başkanı Çavuşoğlu, düzenlediği basın toplantısıyla Çınar Esnafı’nın Başbakan Erdoğan ziyareti öncesi fişlendiğini ileri sürdü. Üniformalı polislerin esnafı tek tek gezerek GBT sorgusundan geçirdiğini iddia eden Çavuşoğlu, yapılan uygulamanın yasalara aykırı olduğunu ileri sürdü.

KİM TALİMAT VERDİ?
Polislerin esnafın ‘Neden bize GBT yapıyorsunuz” sorusuna ‘Başbakan Erdoğan geliyor. Bu resmi bir prosedür” gibi yanıtlar verdiğine de dikkat çeken Çavuşoğlu, Emniyet Müdürü’ne seslenerek, “Talimatı kim verdi?” diye sordu. “Buradan sayın Emniyet Müdürüne soruyorum bu işlem bilginiz dahilinde mi gerçekleşmiştir. Bu emri veren kimdir?” diye konuşan Çavuşoğlu, “ Sorumlular derhal bulunmalı ve gereken yapılmalıdır” dedi.

AKP’Lİ OLMAYAN KUŞATMA ALTINA MI ALINACAK?
“Gittiği her yerde halkın tepkisiyle karşılaşan binlerce koruma ile gezen Başbakan, Çınar esnafından korkmaktadır” sözleriyle uygulamaya tepki gösteren Çavuşoğlu, “Acaba kimlik bilgisi toplanan esnaf araştırıldığında AKP li olmadığı ortaya çıkacak olursa işyerinin önü polis kuşatmasına mı alınacaktır” sözleriyle de yetkililere ilginç bir gönderme yaptı.

ÇINAR MİTİNGİNE DİKKAT
Delikliçınar’ın dar bir alan olduğuna da dikkat eden Çavuşoğlu, basın açıklamasının sonunda Başbakan Erdoğan’ın kent merkezindeki seçmenine hitap için özellikle Çınar Meydanı’nın seçildiğini öne sürdü. Meydanın küçük kitleler tarafından rahatlıkla doldurabilecek bir alan olduğuna vurgu yapan Çavuşoğlu, “Oy kaybeden ve küçülen, yalanları ile halkı bıktıran AKP Çınar Meydanın fiziki yapısından medet umarak görsel bir şov peşindedir. Bu dar alanda yüksek katılım yalanının arkasına sığınacaklardır” dedi.

Yorumlar

alican kaya   -  Bağlantı 26 Eylül 2013, 11:13

neden çınar meydanı? neden mi gezi eylemleri burada oldu. açık ve net oraya gönderme yapmak için sen buraya açılış için geleceksin siyasi kelimeleri konuşmamak gerekir ama siyasiler bunlar hep açılışlarda siyaset yaparlar yazıktır adım gibi eminim gezi eylemlerine odtü eylemlerine laf sokacak başbakan burada. neden spor kompleksinde değil neden eskiden olduğu gibi demokrasi meydanında değil neden 29 ekimde değil başbabakanın nasılsa öğrenim seviyesi düşük insanlara hitap ediyor başbakan

ahmet   -  Bağlantı 26 Eylül 2013, 10:51

gbt taramasında hangi partiye oy verdiği yazıyor muymuş yahu!!!

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı