REKLAMI GEÇ

Atatürk Parkı sil baştan

Atatürk Parkı sil baştan

Denizli Belediyesi, Atatürk Parkı’nı yeniden düzenlemek için çalışma başlattı. Parkın zamanla yıprandığını ileri süren Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, “Atatürk Parkı’nı altyapı ve üstyapı çalışmaları ile baştan aşağı değişen Gazi Bulvarı’na yakışır bir hale getireceğiz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 30 Mart 2013 Cumartesi, 20:28

Denizli Belediyesi, kentin merkezinde bulunan ve zamana yenik düşerek yıprandığı gerekçesiyle Atatürk Parkı’nda yeniden düzenleme çalışmaları başlattı. Parkı daha kullanılır ve modern bir hale dönüştürmek için çalışma başlattıklarını açıklayan Belediye Başkanı Osman Zolan, parkın daha yoğun kullanımını sağlamak için planlamalar yapıldığını, değişimle Atatürk Parkı’nı altyapı ve üstyapı çalışmaları ile baştan aşağı farklılaşan Gazi Bulvarı’na yakışır hale getirileceğini söyledi.

Başkan Zolan, “Biz kent insanının yaşam kalitesini artırmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Özellikle yeşil alan üretme konusunda inanılmaz bir gayret gösteriyoruz. Denizli Belediyesi her yıl bir önceki yılın iki katı oranında yeşil alanı kente kazandırıyor. Bir zamanlar yeşil alan fakiri Denizli, son 9 yılda yapılan çalışmalar ile inanılmaz bir başarıya imza attı. Denizli’de 2004 öncesinde kişi başına 2 metrekare yeşil alan düşerken, bugün 10 metrekare yeşil alan miktarıyla Avrupa’nın birçok ülkesini geride bırakmış durumdayız” dedi.

Zolan, “Çamlık Parkı, İncilipınar Parkı, Adalet Parkı, Sümer Park, Bağbaşı Parkı ve Eskihisar Parkı şehrin farklı bölgelerinde Denizlililerin gözde mekanları haline gelirken Denizli Belediyesi şimdi ise vadi parkları dönemini başlattı. Bir yandan Akvadi Parkı’nın yapımı devam ederken geçtiğimiz hafta Sevindik Vadi Parkı’nın temelini attık. 6 ay gibi kısa bir sürede yapımını bitireceğiz. Tüm bunları yaparken bir yandan da kentin merkezinde bulunan ve zamana yenik düşerek yıpranan parkları yeniden düzenliyoruz. Yapacağımız yenileme ile Atatürk Parkı Denizli’nin en gözde mekanlarından biri olacak” diye konuştu.

denizli-ataturk-parki-yenileniyor-ic

Başkan Zolan sözlerini şöyle sürdürdü: “ Burada yapacağımız değişimle mevcut doğal yapı bozulmayacak ve ağaçlar korunacak. 6 bin metrekare alana sahip parkımızda oturma alanları genişletilecek. Alan peyzaj çalışmaları ile de mevsimlik çiçeklerle renklendirilecek. Çocuklarımız için oyun alanları genişletilecek. Ana yola bakan tarafta bulunan heykel ile parkın orta yerinde bulunan saat tadilat edilecek. Ayrıca Gazi İlköğretim Okulu ile park arasında kalan yolda özel günlerde günün anlam ve önemine göre sergi yapılacak, panolar konacak. Bu parkımız da Gazi Bulvarı’na yakışır hale getirilecek. Burada zaman geçirmek bir keyfe dönüşecek.”

Yorumlar

hilmi   -  Bağlantı 26 Nisan 2013, 13:31

Orhan bey siz çok daha iyi bilirsiniz belediye kadrosunda görünüpte,kıraathanelerde takılan ve oradan emekli olanları? size çok tanıdık geleceğine eminim…artık onlar birbir temizlenince, bir gecede denizliye gelen paralar bazılarının ceplerine girmeyince ve akıllı bir yönetim,kabiliyetli ve iradeli bir belediye olunca hizmetler ardı ardına geliyor…tabi ki bir de millet aşkı,hizmet aşkı,vicdan,vizyon….

Ismail   -  Bağlantı 12 Nisan 2013, 12:38

Orhan bey, Para öncedende de vardi, ama gelen TIR dolusu götürüyordu hic bi hizmet vermeden. simdikiler de bence el arabasiyla götürüyordur. Ama en azindan ortada birseyler birakarak. Bal tutan parmak yalanir hesabi.

Seyfullah OLGUN   -  Bağlantı 31 Mart 2013, 20:39

Park biraz bakım istiyordu. bir de çok kalabalık bir görüntüsü vardı. umarım güzel olur.çocukluğumdaki halini düşününce bu hali bile çok çok güzel

Orhan   -  Bağlantı 30 Mart 2013, 20:35

Herseyi anladımda onu bunu yapıyorlarda bu kadar seye ne can ne para dayanır.Deyirmenin suyu nerden geliyor onu bir anlasak

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı