REKLAMI GEÇ

Zolan, “Minibüsçülere zorlama yok” dedi

Zolan, “Minibüsçülere zorlama yok” dedi

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, şehiriçi yolcu taşıyan minibüslerin birleşerek özel halk otobüslerine dönüştürülmesi ile ilgili kararda zorlama olmadığını belirtti. Zolan isteyen otobüs alır, istemeyen minibüsüyle devam eder” dedi.

/ DENİZLİHABER / 24 Haziran 2013 Pazartesi, 12:15

Denizli Belediye Meclisi, belediye sınırları içerisinde faaliyet gösteren (M) plakalı minibüslerin özel halk otobüsüne dönüştürülmesi ile ilgili karar aldı. Meclis’te oy çokluğu ile kabul edilen karar gereğince, (M) plakalı iki minibüs birleşerek terk otobüs halinde şehir içi taşımacılık yapacak.

Minibüsçülerin itiraz ettiği ve meclis kararının iptali için dava açmaya hazırlandığı kararda zorlama olmadığını belirten Belediye Başkanı Osman Zolan, “Denizli Belediyesi olarak minibüsçü esnaflarımız ile yaptığımız görüşmelerde minibüslerin kaldırılarak halk otobüsü adı altında hizmet vermesi kararını aldık. Denizli’nin artık buna ihtiyacı var. Minibüsçüler kendi aralarında 3’te 2’lik bir çoğunluğu sağlarlarsa birleşecekler ve 2 minibüs bir otobüs olacak. Bu birleşmede bir diretme veya bir emir yoktur. Biz kararı aldık ve minibüsçülerimize sunduk. Bir ay içerisinde 3’te 2’lik bir çoğunluk sağlanırsa, minibüsçülerimiz otobüs olacaklar. İsteyen yeni oluşuma katılır, istemeyen ise minibüsüyle çalışmaya devam eder” dedi.

Zolan, halen toplu taşıma işletmeciliğini sürdüren Turex’in durumunun ne olacağı ile ilgili soruyu da şöyle yanıtladı: “Yeni oluşum Turex ile anlaşırsa minibüsçüler şehir içi ulaşımı tek başlarına yürütecekler. Minibüsçüler ile Turex arasında anlaşma sağlanamaması halinde, Turex ile sözleşme süresi dolduğunda düşüneceğiz. Şu anda sözleşme devam ediyor” diye konuştu.

Yorumlar

halktan biri   -  Bağlantı 24 Haziran 2013, 18:11

acaba bu dediklerinize kendinizde inanıyormusunuzz siz zorlama yok diyorsunuz sözde ama saman altından su yürütüyorsunuz minübüsçüleri güzergah değiştirmekle tehdit ediyorsunuz bundamı zorlama yok tabiki gitmicek turex minübüsçülerdede akıl varsa ellerindeki M plakayı vermezler trafik fln bahane bakarsak trafiğe DARALTIRSAN yolları tabi trafik sıkışık olur BÜYÜKŞEHİRE YAKIŞMIYOR BU YOLLAR AYRICA KÖYLERİN KASABALARIN YOLLARI BİLE BURANIN YOLLARINDAN BÜYÜK 300 kusur otobüs aldırcan iki gün sonra siz yapamıyorsunuz bu işi dicen adamların elinden alcan hem otobüsü hemde M PLAKAYI NEDEN BU KADAR MİNÜBÜSÇÜ ESNAFIYLA UĞRAŞIYORSUN HALK OLARAK ANLAM VEREMİYORUZ. BU ZİHNİYETLE KALE İÇİ ESNAFINI, BAKKALLARI PAZARLARI ÖLDÜRDÜNÜZ SIRA MİNÜBÜSÇÜ ESNAFINA GELDİ ŞAMAR OĞLANI GİBİ AKLINIZA GELDİMİ BUNLARA YÜKLENİYORSUNUZ HERKESİ EKMEĞİNDE SERBEST BIRAKIN KİMSENİN MESLEĞİYLE UĞRAŞMAYIN ARTIK İNTİHAR EDEN MİNÜBÜSÇÜ ESNAFINI HATIRLARSANIZ SİZİN YÜZÜNÜZDEN ÖLDÜ ADAM SİZ GÜZERGAHLARIYLA OYNADINIZ ADAMLARI BATMAYA İTİYOSUNUZ HAK HUKUK NERDE KALDI AMA KİMSENİN AHI KMSEDE KALMAZ DENİZLİDE ESNAF KALMADI SAYENİZDE.BU MİNÜBÜSÇÜLERİNDE BAKMAKTA OLDUĞU AİLELERİ OKUYAN ÇOCUKLARI İÇLERİNDE AĞIR HASTA OLANLARI BEŞİKTE ÇOCUĞU OLANLARI VAR NEDEN BU KADAR BORÇ BATAĞINA İTMEK İSTİYORSUNUZ???

serkan atlı   -  Bağlantı 24 Haziran 2013, 16:14

denılzıye yapılan bır oyun gıbı gelıyor ama hayırlısı. denızlıyı turexe peskes cektınız ve cok oy kaybına ugradınız. dıkkat edın sayın baskan. butun yapılan ıyı seyler bır anda sılınebılır

Vatandaş   -  Bağlantı 24 Haziran 2013, 14:46

Başkanım;
İlimiz için yaptıklarınızı inkar etmek mümkün değil.Zira,bu minibüs işine neden bu kadar taktınız anlamak mümkün değil.Turex ile minibüs esnafının anlaşabilmesi için 18.000.000,00 TL nakit para verilmesi gerekiyor.Anlaşamazlarsa düşünürüz diyorsunuz;117 otobüs Turex’te var,383 otobüste minibüs esnafı tarafından trafiğe çıkacak,trafikte 500 otobüs olacak.Bu sayı trafiği rahatlatacağız cümlenizle tezat oluşturmuyor mu?Minibüs esnafı hayır derse kendilerini ve minibüsle ulaşım yapan vatandaşımızı ne gibi zorluklar bekliyor?Gene güzergahları değiştireceğinize dair söylentiler var,ne derece doğru?117 otobüsün sıkıntı yarattığı bir ilde 383 otobüs nasıl rahatlama sağlayacak?Neden farklı alternatifler üzerinde çalışmıyoruz da,sadece otobüs diyoruz?Bu konu da biraz fazla gizemli değil mi?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı