REKLAMI GEÇ

İstiklal Marşı’nın kabulünün 92. yılı

İstiklal Marşı’nın kabulünün 92. yılı

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, 12 Mart 1921’de kabul edilen İstiklal Marşı’nın, vatan ve millet sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının en güzel ifadesi olduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 11 Mart 2013 Pazartesi, 14:59

Başkan Zolan, 12 Mart 1921’de kabul edilen İstiklal Marşımızın kabulünün 92. yılı nedeniyle mesaj yayınladı. Belediye Başkanı Zolan, Mehmet Akif Ersoy’a, benzersiz bir kahramanlık ve vatanseverlik destanı olan İstiklal Marş’ımızı, Büyük Türk Milletine kazandırdığı için şükranlarını sunduğunu belirtti.

Zolan, “Ülkemizin zor dönemlerden geçtiği, vatanımızı bölmek için işgal devletlerinin Anadolu’nun dört bir tarafında isyanlar çıkarttığı, İstiklal Mücadelesi ve Kurtuluş Savaşı yıllarında, ümitsiz kalan topluma yaşama ruhu veren, bizlere yeniden mutlu, bağımsız ve kalkınmış bir millet olma inancını aşılayan İstiklal Marşımızın kabulünün 92. yılındayız” dedi.

Zolan, açıklamasını şöyle devam etti: “Güçlü bir şair olduğu kadar toplumun geleceği üzerinde derin analizler yapabilen aydın insan Mehmet Akif Ersoy’a, benzersiz bir kahramanlık ve vatanseverlik destanı olan İstiklal Marşı’mızı Büyük Türk Milletine kazandırdığı için şükranlarımı sunuyorum. İstiklal Marşımız, vatan ve millet sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının en güzel ifadesidir. Bu coşkuyu ve duyguyu yüreğinde yaşayan çocuklarımız ve gençlerimizle bağımsız ve özgür Türkiye’miz sonsuza dek ayakta kalacaktır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı