REKLAMI GEÇ

Denizli Belediye Meclisi’nde protesto

Denizli Belediye Meclisi’nde protesto

Denizli Belediye Meclisi’nin İşçi Partili Üyesi Gökhan Dikmen’in, içkili mekanların Tabakhane’ye taşınması ile ilgili meclis kararının geri çekilmesi ve yeniden görüşülmesi için verdiği önerge ret edildi. Bunun üzerine konuşmak isteyen CHP Grubu’na söz verilmemesi salonda gerginlik yarattı. CHP ve İP’li üyeler salonu terk ederek, meclisi protesto ettiler. Lokal işletmecileri de mecliste pankart açarak eylem yaptı.

/ DENİZLİHABER / 7 Haziran 2013 Cuma, 18:20

Denizli Belediye Meclisi Haziran ayı toplantılarının ilk birleşimini gerçekleştirdi. Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci’nin başkanlık ettiği meclis toplantısında, İşçi Partisi Meclis Üyesi Gökhan Dikmen, daha önce Belediye Meclisi’nde alınan ‘İçkili Yerlerin Tabakhaneye Taşınması’ ile ilgili kararın geri çekilmesi ve yeniden görüşülmesi için Meclis Başkanlığına önerge verdi.

ic

“GELİN EZBER BOZALIM”
Denizli Belediyesi İşçi Partisi Meclis Üyesi Gökhan Dikmen, 7 Nisan 2011 tarihinde alınan içkili bölge yerleri ile ilgili kararın geri çekilmesi ile ilgili önergesinde, “Gezi Parkı ile başlayan olaylar karşısında hükümetin ve cumhurbaşkanının hatalarını görmüş olmaları ve halktan özür dilemeleri biz yerel yöneticiler için uyarıcı ve örnek olmalıdır. Gelin ezber bozalım. Ortak yaşama kültürüne bir katkı koyalım. Bunu bizim değil hepimizin meselesi haline getirelim. Son olarak bu hakkı sadece AVM’lere vermek eşitlik ilkesine ve kenti ayakta tutan yerel işletmelere yapılan büyük bir haksızlıktır. Bu haksızlığı ortadan kaldıralım” diyerek daha önce alınmış olan içkili bölge yerleri ile ilgili meclis kararının düzeltilmesi ve yeniden görüşülmesini istedi.

BELEDİYE HUKUK İŞLERİNİN KARARI VAR
Denizli Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü’nün, Denizli Tarihi ve Doğal Çevreyi Koruma ve Yaşatma Derneği’nin dilekçesine verdiği, “ İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin geçici 1. maddesi Bu yönetmelik yürürlüğe girmeden önce mevzuatına uygun olarak ruhsatlandırılmış bulanan işyerleri yeniden ruhsatlandırılamaz, hükmü hatırlatılarak, mevcut ruhsatları geçerliliğini korumaktadır” şeklindeki cevabını da hatırlatan Dikmen, yapılan uygulamanın yasal olmadığını ileri sürdü.

MECLİSİ SALONUNU TERK ETTİLER
İşçi Partisi Meclis Üyesi Gökhan Dikmen’in önergesi, gündem maddesi olarak kabul edilmesi teklifine CHP ve MHP grubu destek verirken AKP’lilerin ret oyu ile kabul edilmedi. Dikmen’in önergesi ile ilgili konuşmak isteyen CHP grubuna söz verilmemesi mecliste gerginlik yarattı. Dikmen, önergesi hakkında konuşulmasının kısıtlanmasına tepki göstererek meclis salonunu terk ederken, CHP grubu da salonu boşalttı.

ic-1

GÜVENLİK MÜDAHALE ETTİ

Denizli Belediye Meclisi’ni izlemek için gelen İçkili lokal ve dernek işletmecileri, Meclis Başkanı Ali Değirmenci’nin önerge ile ilgili tavrını, ‘Tabakhane Çözüm mü?”, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi Parkı eylemcileri ile ilgili söylediği “Demokratik taleplere canım feda”sözünün yazılı olduğu dövizleri açarak tepki gösterdi. Denizli Belediyesi güvenlik elemanları dövizleri müdahale ederek toplamak istedi. Değirmenci’nun uyarısı üzerine güvenlik geri çekildi.

guvenlik-ic-1

EKMEĞİMİZLE OYNAMAYIN!
İçki ruhsatları geri alındığı için işyerleri kapatılan dernek ve lokal işletmecileri, “Böyle demokrasi olmaz. Bizim okuyan çocuklarımız var. Emeğimizle oynamayın” diyerek meclis kararına tepki gösterdiler.

anons

Yorumlar

sadik   -  Bağlantı 8 Haziran 2013, 23:10

Ey saygıdeğer milletimiz;Denizli’de AKP Belediyesinin içkili yerleri biryerde toplama harekatının (ülke genelindeki uygulamaları gibi) gerçek amacı aslında; “kendinden olmayanları, uygun görecekleri zamanda kolay berteraf etmek” olabilirmi !!!.bazı söylemleri ve davranışları manidar gibi değilmi???baksanıza,tartışmaya bile tahammül edemiyorlar…

sadik   -  Bağlantı 8 Haziran 2013, 22:42

tek başına bir ordu gibi Denizli halkı için verdiğin mücadeleni alkışlıyorum.bu halk seninle gurur duyacaktır.helal olsun sana ve seningibilere.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı