REKLAMI GEÇ

Denizli Belediyesi Gökçek’in otobüslerini alıyor

Denizli Belediyesi Gökçek’in otobüslerini alıyor

Denizli Belediye Meclisi’nin İşçi Partili üyesi Gökhan Dikmen, Denizli gündemine bomba gibi düşecek açıklamalar yaptı. Dikmen, Denizli Belediye Meclisi’ne bayramdan sonrası için olağanüstü toplantı çağrısı yapıldığını, görüşülecek tek maddenin ise Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kullandığı 20 körüklü otobüsün Denizli Belediyesi tarafından devralınması olduğunu duyurdu. Dikmen, Başbakan’ın Denizli ziyaretinde Gökçek’in ricasıyla Denizli Belediyesi’ne “Ankara’nın otobüslerini alın” talimatı verdiğini, Başkan Zolan’ın da bunu yerine getirdiğini iddia etti.

/ DENİZLİHABER / 12 Ekim 2013 Cumartesi, 18:07

Denizli Belediyesi’nde toplu taşıma için Başkan Zolan’a 60 milyon TL borçlanma yetkisi verilmesinin ardından yaşanan flaş gelişme şok etkisi yarattı. Denizli Belediye Meclisi bayramdan sonra olağanüstü toplantıya çağrıldı. Toplantının tek gündem maddesi ise Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden 20 körüklü otobüsün devir alınması…

Denizli Belediye Meclisi’nin İşçi Partili üyesi Gökhan Dikmen, yaptığı yazılı açıklamayla, Başbakan’ın ziyaretinin hemen sonrasına rastlayan toplu taşımada geri dönüş önergesinin sırrının, böylelikle ortaya çıktığını bildirdi.

“GARİP VE DÜŞÜNDÜRÜCÜ UYGULAMALAR”
Denizli Belediye Meclisi’nde oylanarak kabul edilen 150 otobüs için 60 milyon TL borçlanma yetkisi görüşülürken, Ak Partili Denizli Belediyesi yönetiminin üstü kapalı, geçiştirme cevaplarla asıl amacı gizlediğini belirten Dikmen, “Denizli Belediyesinde garip ve düşündürücü kararlar ve uygulamalar devam ediyor. Bildiğiniz gibi daha içinde olduğumuz hafta Denizli Belediye Başkanı’nın gündeme ilave olarak verdiği önerge kabul edilerek 150 otobüs alınması için 60 milyon TL borçlanma yetkisi almış,bundan sonra toplu taşımacılığın Belediye eliyle gerçekleştirileceği söylenmişti. Tabi muhalefet meclis üyeleri olarak da normal gündem maddesi belirlendikten sonra Başbakan’ın Denizli’ye geliş gidiş tarihinden sonrasına rastlayan bu önergeye önce “anlam verememiş!” sonra da Bu otobüslerin alımı konusunda uygulanacak yöntemler ve personel alımında izlenecek yolu sormuştuk.Her zaman ki gibi geçiştirme cevaplar verilerek karar oylandı. 11 Ekim Cuma günü akşamı telefonla Denizli Belediyesi yazı işleri tarafından arandık ve olağanüstü meclis gündemiyle toplantıya çağrıldığımız bildirildi. Toplantı 21 Ekim Pazartesi günü saat 14:00’da yapılacak. Şimdi sıkı durun size tek gündemli olağan üstü toplanma gerekçesini açıklıyorum. “5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 75 inci ve 4916 sayılı Kanunu’un 37 nci maddeleri uyarınca Dizel Mercedes Körüklü 20 adet otobüsün Ankara Büyükşehir Belediyesinden devir alınması hususunda karar alınması” dedi.

“GÖKÇEK’İN RİCASI BAŞBAKAN’IN TALİMATI”
Denizli Belediye Meclisi’ne yapılan ani toplanma çağrısıyla belediye yönetiminin esrarengiz manevrasının nedeninin ortaya çıktığını belirten Dikmen, “Şimdi taşlar yerine oturmaya başladı. İ.Melih başbakana ricacı oldu elindeki otobüslerin bir yerlere “verilmesi” ile ilgili, Başbakan Denizli’ye geldiğinde Eski ve yeni Belediye Başkanı’na talimat verdi.Önce gündeme 30 Eylül tarihli acil ilave ile 150 otobüs için 60 milyon kredi temini maddesi eklendi. Meclis görüşmeleri 9 Ekim Çarşamba günü tamamlandı. Aradan çok değil 2 gün geçti ve olağanüstü toplanma talebi geldi. Denizli Belediyesinin Planlamasında yok, bütçesinde yok, stratejik planında yok. Bayram öncesi enişte bizi niye öptü atasözünü hatırlattı” dedi.

“SİZİN HİÇ AKÇESİZ İŞİNİZ OLMAZ MI?”
Dikmen, gizli kapaklı uygulamalarına bir yenisini daha ekmekle suçladığı Denizli Belediyesi yönetimine şu soruları yöneltti:

-Bu Ankara belediyesinden alınacak otobüsleri kim ne zaman önerdi?
-Neden belediye meclis üyelerinden ve halktan gizlendi ?
-Toplam maliyeti ne kadar olacak?
-Daha ortada Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanı yokken bu acele niye?
-Bundan daha kötü bir yönetim anlayışının örneği dünyada var mıdır?
-Gerçekten anlamaya çalışıyorum Denizli Belediyesini kim yönetiyor ?
-Bu hamle Belediye Başkanlığınızı kaybetmenizi engelleyecek mi sanıyorsunuz?
-Denizli Belediyesi’nde kıracağınız başka fışkiye kaldı mı?

Yorumlar

Kamil KIYAK   -  Bağlantı 15 Ekim 2013, 21:23

60. milyon kaynak önce seçim için kullanılır, seçimden sonra bu para Büyük şehir statüsüne giren yerleşim bölgesindeki Y belgesi ile taşımacılık yapan minibüsçü esnafa 2012 yılında olduğu gibi kendi çalışma haklarını ihale ile satarak M plakasına çevirip 2 kat gelir elde ederler.Şuan herkes kendi bölgesinde yolcu alıp indiriyor az önce dediğim gerçekleşirse herkes her yerden yolcu alıp indirecek kıyamet o zaman kopacak.

Güzel Denizlim   -  Bağlantı 13 Ekim 2013, 21:40

Horoz kentli kardeşim..Başka ne bekliyorsun ki..Biraz düşün bakalım 2 günde nasıl böyle bir karar alınabiliyor. Belediyeye 60 milyon liralık yük getirecek bir bütçe icin 1 hafta içinde nasıl böyle bir karar verilebiliyor? Bunun bi hesaplaması yapılmazmı?
Veya şöyle sorayım !
Yada bu kadar kolay hesap kitap yapılabiliyordu neden daha 2 ay önce 18 trilyon hava parası ile turex otobüslerini şehrin insanı olan Minibüs şöförlerine itelemeye çalıştılar?
Paranın dini imanı yok kardeşim..
Birileri bunun böyle olmasını istedi böylede yapılıyor..
Görün artık sevgili şehrimin sevgili insanları..
Kimin parasını kime peşkeş çekiyorlar hadlerini bildirin..

alican kaya   -  Bağlantı 13 Ekim 2013, 20:55

şimdi 60 milyon tl bu otobüsler için mi ayrıldı? ayrıldıysa 20 otobüs için bu fiyatlar fazla değil mi? ayrıca 2.el otobüs olarak sıfırdan daha düşük bir miktar olması gerekmez mi? sayın zolanın mart 2014 de görevi sona ermiyor mu? turex turizmin kullandığı araçları mart 2014 e kadar kiralanamaz mı? şuan alınan otobüsler yeni gelecek başkan için uygun olamaz mı? şuanki başkan yeni gelecek başkanlığı net mi görerek bu otobüsleri almaya kalkıyor?

Horoz kentli   -  Bağlantı 13 Ekim 2013, 08:14

Eğer gercekten durum böyleyse, bu işin altından da çapanoğlu çıkarsa, biz sülalecek sileriz osman zolanıda zeybekçiyide.ayıptır be.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı