REKLAMI GEÇ

İtfaiyecilerin alevlerle imtihanı

İtfaiyecilerin alevlerle imtihanı

Denizli Belediyesi İtfaiyesi’nin düzenlediği tatbikat, gerçeği aratmadı. Türkiye’de gece tatbikatı yapan tek itfaiye olan Denizli Belediyesi İtfaiyesi, tatbikatla nefesleri kesti.

/ DENİZLİHABER / 27 Eylül 2013 Cuma, 10:39

Denizli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında Bahçelievler Hizmet Binası bahçesinde yangınların ve doğal afetlerin gece de olabileceği ihtimaliyle gece yarısı tatbikat düzenledi.

Tatbikata Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci ve Nurcan Dalbudak, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Denizli Belediyesi İtfaiye Müdürü İlyas Tuncer, Denizli Belediyesi meclis üyeleri ve daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Tatbikatta ilk olarak, binanın zemininde meydana gelen yangına müdahale ve üst katlarda mahsur kalan vatandaşların kurtarılması yer aldı. İtfaiye, son teknolojik cihazlar kullanarak 10 saniyede yangını söndürdü. Sonrasında akaryakıt tankının alev alması ve nasıl söndürüldüğü yer aldı. Doğalgaz vanasından çıkan yangın ise tatbikatın diğer bir parçasıydı. Ekipler, anında yangın yerine gelerek önce doğalgaz vanasını kesip ardından da yangını söndürdü. Akaryakıt yangınında da ekipler büyük bir başarı göstererek yangını hatasız söndürdü.

Tatbikatta, bina içinde ve dışında çıkan yangının söndürülmesi, yüksek binalarda mahsur kalanların kurtarılması ve kimyasal olaylara karşı müdahale de yer aldı. İtfaiye görevlileri, kendilerini izlemeye gelen vatandaşlardan tam not aldı ve büyük bir güven verdi. Bu arada her hangi bir olumsuzluğa karşı 112 Acil Servis ekipleri de hazır bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı