REKLAMI GEÇ

Haşereyle mücadele örnek oldu

Haşereyle mücadele örnek oldu

Denizli Belediyesi’nin 18 bin 954 noktada verdiği haşere ve kemirgen mücadelesi 1. Ulusal Vektör Mücadelesi Sempozyum’unda örnek uygulama seçildi.

/ DENİZLİHABER / 15 Mart 2013 Cuma, 16:32

Denizli Belediyesi’nin haşere ve kemirgenlere karşı verdiği mücadele, Antalya’da düzenlenen 1.Ulusal Vektör Mücadelesi Sempozyum’unda örnek uygulama seçildi. Sempozyuma katılan Denizli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Özcan Karet, 18 bin 954 noktada uyguladıkları haşere ve kemirgen mücadele çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Akdeniz, Hacettepe, 19 Mayıs, Uludağ, Ege, Ankara, Celalbayar, Yeditepe üniversiteleri ile Gata ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkileri ve ‘İstanbul, Samsun, Kocaeli, Malatya, Hatay, Manisa, Bursa’ gibi birçok büyükşehir ve il belediyeleri temsilcileri katıldığı toplantıda Denizli Belediyesi’nin, haşere ve kemirgen mücadelesi örnek çalışma seçildi.

Sempozyumda haşere ve kemirgen mücadelesi çalışmaları hakkında sunum yapan Denizli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Özcan Karet, Belediye sınırları içinde, haşere kemirgen mücadele çalışmalarında 18 bin 954 haşere üreme alanı tespit edildiğini ifade etti. Önce bu alanlar fotoğraflanarak haritasının çıkarıldığını belirten Karet, “Bu alanları haritalandırıp fotoğraflandırarak, entegre mücadele programlarına başlanıldı. Üniversitelerden öğretim üyeleriyle vatandaşlarımıza ve uygulayıcılarımıza, konu hakkında eğitimler verildi. Düzenlenmiş el broşürleri ve afişler asılarak televizyon programları aracılığı ile bilinçlendirme çalışmaları yapıldı” dedi.

Ağzı açık küçük büyük her türlü su birikintisinin olmaması, hayvansal gübrelerin 10 günden fazla bekletilmemesi veya üzerinin toprakla örtülmesi, besihane duvarlarının yılda en az iki kez kireçle badana yapılması hakkında bilgiler verildiğini de açıklayan Karet, Bu arada, belediyemiz müdürlüğümüz koordinasyonuyla Fen İşleri, Su ve Kanalizasyon, Park ve Bahçeler Müdürlükleri ile Denizli DSİ, Gökpınar, Bereket Sulama Birliği ve yüklenici firma ekipleri ile yaptığımız mekanik mücadele çalışmaları ile sazlık, yoğun bitki örtülü 24 km’ lik drenaj kanalları temizlenerek suyun akışı sağlandı ve sivrisinek üreme kaynağı ıslah edildi. Çalışmalarımızda Fen İşleri Müdürlüğü’nden sürekli destek aldık” diye konuştu.

Sempozyumdaki sunumların ardından belediyenin Haşere ve Kemirgen Mücadelesi çalışmaları, I. Ulusal Vektör Mücadelesi Sempozyumu’nda örnek uygulamalar olarak seçildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı