REKLAMI GEÇ

Kayıhan’a yarı olimpik yüzme havuzu

Kayıhan’a yarı olimpik yüzme havuzu

Denizli Belediyesi, Kayıhan yarı olimpik yüzme havuzunun inşaatı devam ediyor. 4 bin 500 metrekarelik bir alana yapılacak olan Kayıhan Yüzme Havuzu, 1 büyük yarı olimpik havuz ile 1 küçük eğitim havuzundan oluşacak.

/ DENİZLİHABER / 13 Eylül 2013 Cuma, 10:52

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın da katılımı ile Mayıs ayında temeli atılan Kayıhan Kapalı Yüzme Havuzu’nda son etap çalışmaları yapılıyor. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Kayıhan Kapalı Yüzme Havuzu çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Denizli’de yüzme bilmeyen kimsenin kalmayacağını belirten Başkan Zolan, ‘TEV Anadolu Lisesi’nde yaptığımız yüzme havuzunun akabinde ikinci yüzme havuzunu Kayıhan’da yapıyoruz. Şu anda çalışmalarımız gayet iyi gidiyor. Amacımız gencinden yaşlısına tüm Denizli halkına yüzmeyi öğretmek. Bu amaçla da mayosuyla, gözlüğüyle, bonesiyle ve her türlü ekipmanlarıyla çocuklarımıza ücretsiz yüzme kursları vereceğiz. Bu yaz 2 binden fazla çocuğumuza ücretsiz yüzme kursu verdik. İnşallah bu havuzumuzda çok daha fazla kişiye ücretsiz yüzme kursları vereceğiz” dedi.

Artık büyükşehir olan Denizli’nin çok sayıda kapalı yüzme havuzuna ihtiyaç duyduğunu belirten Başkan Zolan, ”Şehrin bir ucunda bir tane, diğer ucunda da 1 tane olmak üzere toplam 2 adet kapalı yüzme havuzu vardı. Biz de Kayhan Bölgemizde dünya standartlarında bir kapalı yüzme havuzu yapmak istedik. Şimdiden bayanlarımız buradaki kursları sormaya başladılar. Bu da spor alanında geldiğimiz noktayı açık bir şekilde gözler önüne seriyor” diye konuştu.

Birkaç yıl sonra Denizli’nin amatör sporun başkenti olacağını da vurgulayan Zolan, açıklamasını şöyle devam etti:
“Spor alanında yapılacak değerlendirmelerde, Denizli inşallah bu alanda bir numara olacak. Bunu birlikte başaracağız. 2009’da ne söz verdiysek 3-4 katını yaparak sizlerin huzuruna geldik. 2009’da ise 77 Dev Proje’yle karşınıza çıktık. Şimdi hepsini tek tek yapıyoruz. Bu şehirde her ne taş üstünde taş görünüyorsa, her gelen geçen bu şehirden bir şeyleri görerek taktir edip geçiyorsa bilin ki bu sizin kardeşleriniz, evlatlarınız tarafından yapıldı. Biz bu şehre sadece ve sadece hizmet ettik ve bundan sonra da hizmet etmeye devam edeceğiz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı