REKLAMI GEÇ

Güneş çarpmasına dikkat

Güneş çarpmasına dikkat

Denizli Meteoroloji İl Müdürlüğü, 28 Haziran tarihine kadar hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyredeceğini açıkladı. Meteoroloji yaptığı açıklamada, vatandaşları güneş çarpmasına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

/ DENİZLİHABER / 21 Haziran 2013 Cuma, 16:06

Denizli Meteoroloji İl Müdürlüğü, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklığının bu hafta sonundan itibaren artacağını belirtti. Kuvvetli sıcak hava dalgasının Denizli’de de etkisini göstereceğini belirten Denizli Meteoroloji İl Müdürlüğü, vatandaşları uyardı.

Açıklamada, Denizli’de bazı bölgelerde 40 dereceye kadar çıkması beklenen hava sıcaklıklarına karşın vatandaşların, dikkatli olması gerektiği vurgulanırken, “Yüksek sıcaklığa karşı hassas ve kronik hastalığı bulunan yaşlılar ve çocukların güneş ışınlarının dik geldiği 10 ila 16 saatleri arasında güneşte kalma süresinin en aza indirilmesi ve gölgede bulunulmalı, güneş altında ağır işler ve spor yapılmamalı, ince açık renkli ve bol elbiseler giyilmeli, ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçınılmalı ve bol su tüketilmesi gibi koruyucu tedbirlerin alınması gerekmektedir” uyarısında bulunuldu.

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre ilimizde beklenen hava durumu şöyle:

21 Haziran Cuma günü 36 derece olan hava sıcaklığı, 22 Haziran Cumartesi günü 37, 23 Haziran Pazar günü 38, 24 Haziran Pazartesi günü 38, 25 Haziran Salı günü ise 37 derece olması bekleniyor.

Denizli’nin bazı ilçelerinde 40 dereceğe kadar artması beklenen hava sıcaklığının, Haziran ayı sonuna kadar mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı