REKLAMI GEÇ

‘Can Suyu Havuzları’ belgesel oldu

‘Can Suyu Havuzları’ belgesel oldu

Orman Bölge Müdürlüğü’nün Yaban Hayatını Canlandırma ve Kuşlara Can Suyu Projesi, belgesele konu oldu. Yönetmen Şengül Şahin, belgeselde ormandaki kuş havuzlarının ekosisteme etkisini anlattıklarını belirtti. Bozdağ’da çekimi tamamlanan belgesel 15 Mayıs’ta izleyicileriyle buluşacak.

/ DENİZLİHABER / 31 Mart 2013 Pazar, 12:30

Orman Bölge Müdürlüğü’nün Can Suyu Havuzlarının belgeseli çekildi. Yönetmen Şengül Şahin’in kuşlara olan özel ilgisi ile Denizli Orman Bölge Müdürlüğü’nün, ormanlardaki kuş popülasyonunu artırmak için yaptıkları can suyu havuzlarının birleştiği belgesel 15 Mayıs’ta izleyicileriyle buluşacak.

“İKİ YILLIK ÇALIŞMA”
Belgeselin Yönetmeni Şengül Şahin “Orman Bölge Müdürlüğü ‘nün 2009 yılında Bozdağ’da başlattığı can suyu havuzlarının belgeselini yaptık. Bu çalışmaya 2 yıl önce başladık. Üç ayrı dönemde çekimler yaptık. 2011 yılı Eylül ayında, 2012 Temmuz ve 2013 Mart ayında olmak üzere tam üç kez. Bu çekimler süresinde can suyunun ekosisteme olan etkilerini kayıt altına almaya çalıştık ve başarılı olduk. Çok güzel sürprizlerle ve çok nadir kuş türleriyle karşılaştık ve bunları kayıt altına aldık. Bundan sonra montaj ve diğer işlemler kaldı. Mayıs ayına kadar belgeseli hazır hale getirmeyi umuyoruz. Doğa belgeselleri konusunda tecrübeli TRT kameramanlarından arkadaşımızla çalıştık. Filmin yapım ve yönetmenliğini ben üstlendim” dedi.

“ESKİ MESLEĞİM İLE HOBİMİ BİRLEŞTİRDİM”
Şahin “Eski bir televizyoncuyum ve çocukluğumdan itibaren kuşlara karşı çok ilgim vardı. Son 5 yıldır kuşlara olan ilgimi biraz daha profesyonel boyutta kuş gözlemciliğine taşımıştım. Eski mesleğim olan televizyonculukla hobimi birleştirmiş oldum. Düşündüğümden çok daha güzel neticeler ortaya çıktı. Orman Genel Müdürlüğü’nün ardıç ağaçlarını ve ardıç kuşlarını koruma eylem programı çerçevesinde, Denizli Orman Müdürlüğü’nün kendilerine düşen pay olarak yaban hayatını canlandırma ve kuşlara can suyu projesi benimde dikkatimi çekmişti. Bu ilginin neticesinde çok güzel bir belgesel ortaya çıktı” diye konuştu.

15 MAYIS’TA EKRANDA
Orman Bölge Müdürlüğü’nün 2009 yılında Bozdağ’da başlattığı ‘Yaban Hayatını Canlandırma ve Kuşlara Can Suyu’ projesi kapsamında yapılan 300’e yakın ‘can suyu havuzu’ ormanlardaki kuş sayısının azalmasıyla hayata geçirilmişti. Gerçekleştirilen proje ile hem kuşlar hem de belgesel can buldu. Bozdağ’da çekimi tamamlanan belgesel 15 Mayıs’ta izleyicileri ile buluşacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı