REKLAMI GEÇ

O panoların sahibi bulundu

O panoların sahibi bulundu

Denizli İl Özel İdaresi ek binası çöplüğünden çıkan Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve İstiklal Marşı’nın bulunduğu panoların sahibi bulundu. Polis çöplükte yaptığı incelemenin ardından panoların yakındaki bir özel eğitim kurumuna ait olduğu bulgusuna ulaştı.

/ DENİZLİHABER / 8 Şubat 2012 Çarşamba, 11:52

Dün Denizli İl Özel İdaresi ek binasının yanındaki çöplükte bulunan Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve İstiklal Marşı panoları vatandaşların tepkisine yol açtı. Çok sayıda panonun gelişi güzel çöplüğe atıldığını gören vatandaşlar olaya tepki gösterdi.

Olayın ardından Denizli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, bir açıklama yaparak panoların kendilerine ait olmadığını belirtti. Oklu, ayrıca özel idarenin atıklarını kendi geri dönüşüm depolama ünitelerine gönderdikleri, şehir çöp toplama konteynırlarına atmadıkları vurgusunu da yaptı.

Vali Abdulkadir Demir, medyaya yansıyan olay sonrasında bir açıklama yaparak, vatandaşta tepkiye yol açan panoların provokasyon amaçlı oraya konulmuş olabileceği ihtimalinin altını çizerken, panoların sahiplerinin bulunması için çalışma başlattığı duyurdu.

Vali Demir’in talimatı üzerine harekete geçen Denizli polisi önce çöplükte inceleme yaptı. Ardından bölgedeki kamu kurumları ve eğitim kurumlarında geniş çaplı bir araştırma yapan polis, sabah saatlerinde panoların sahiplerine ulaştı.

Panoların çöplüğe yakındaki bir özel eğitim kurumu tarafından atıldığı ortaya çıktı. Açık öğretim kursları üzerine çalışma yapan özel şirket, panoların kendilerine ait olduğunu kabul etti.

Peki şimdi ne olacak?
Hukukçular, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve İstiklal Marşı gibi yazılı belgelerin bu tarz yerlere atılması konusunda TCK’da her hangi bir madde olmadığını belirtiyor. “Eğer yaşamını yitirmiş önemli bir şahsiyetin fotoğrafı atılmış olsaydı, o kişinin hatırasına saygısızlık suçu işlenmiş olurdu”  diyen hukukçular, TCK’da karşılığının olmamasının hareketin saygısızca ve ahlaken ayıp bir davranış olmadığı anlamına gelmeyeceğinin de altını çiziyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı