REKLAMI GEÇ

UMKE’den nefes kesen tatbikat

UMKE’den nefes kesen tatbikat

Denizli’de Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri’nin (UMKE), tren kazasından yaralı kurtarma tatbikatındaki görüntüler, gerçeğini aratmadı. Yaralı rolü oynayan sağlık meslek lise öğrencilerinin performansı ise herkesi şaşırttı. Siren ve öğrencilerin yardım feryatlarını duyan bazı çevre sakinleri ise tatbikatı gerçek sandı.

/ DENİZLİHABER / 28 Haziran 2013 Cuma, 11:11

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
UMKE’nin trenden yaralı kurtarma tatbikatı Denizli Tren Garı’nda yapıldı. Tatbikata Denizli başta olmak üzere Aydın ve Muğla’dan gelen 45 UMKE ekibi ile Sağlık Meslek Lisesi’nden 40 öğrenci katıldı. Tatbikat öncesi öğrencilerin vücutlarına makyajlar yapılarak yaralı gibi görünmeleri sağlandı. Öğrenciler daha sonra vagonların içinde çeşitli yerlere yatırıldı. Tren kazasından yaralı kurtarma tatbikatının başlamasıyla öğrenciler, gerçek kazazede gibi bağırmaya başladı. Hamile kadın rolünü oynayan genç kızın performansı şaşırttı.

Sağlık Müdürlüğü’nün çeşitli birimlerinde çalışıp, gönüllü olarak UMKE ekibinde yer alanlar bir yandan trendeki yaralılara müdahale ederken, yaralı yakını rolünü oynayan öğrenciler, UMKE’cilere zor anlar yaşattı. Vagonlardaki yaralılar, UMKE ekipleri tarafından tek tek müdahale edilerek sedyelerle ambulanlara bindirildi. Öğrencilerin yardım çığlıklarını ve acil yardım araçlarının siren seslerini duyanlar da tatbikatı gerçek sandı. Gerçeği aratmayan tatbikat, yaralıların çıkarılmasının ardından sona erdi.

UMKE Denizli Sorumlusu Mehmet Taşkın, UMKE’de yer alan kişilerin gönüllü sağlık çalışanlarından oluştuğunu belirterek, “Tatbikatları gerçek bir olaya hazır olmak için yapıyoruz. Olay anında ne yapacağımızı, nasıl davranacağımızı, yaralıya nasıl müdahale edileceğini tatbikatla arkadaşlara gösteriyoruz. Öğrencilerde, sağlık alanında öğrenim gördükleri ve bu alanda çalışacakları için buradan tecrübe edinecekler” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı