REKLAMI GEÇ

Denizli Valiliği önüne “Focus” heykeli

Denizli Valiliği önüne “Focus” heykeli

Denizli Valiliği’nin yeni binası önüne dikilen Focus heykeli törenle açıldı. Almanya Stuttgart’ta yaşayan Denizlili Heykeltıraş Hüseyin Altın tarafından yapılan ve ‘Düşünceye Çağrı’ adı verilen heykel, 3 ton ağırlığında siyah granit ve afyon mermerinden oluşuyor. Sanatçı, heykele Türkçe karşılığı “Odak” olan “Focus” adını, bölgenin tarihi yapılarıyla kentin kültürel merkezi olmasına dikkat çekmek için verdiğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 22 Mayıs 2013 Çarşamba, 14:04

DENİZLİHABER
Hükümet Konağı’nın önüne yapılan, Latincede “Her şeyi üzerine toplayan odak merkezi” anlamına gelen Focus heykeli törenle açıldı.

Focus Heykeli’nin açılış törenine, Vali Yardımcısı Abdullah Acar, heykeltıraş Hüseyin Altın ve çok sayıda işadamı ve bürokrat katıldı. Heykel, siyah granit ve Afyon mermerinden oluşuyor. 3 ton ağırlığında olan heykelin yükselliği ise 2 metre 90 santim.

Almanya’nın Stuttgart kentinde yaşayan Denizlili heykeltıraş Hüseyin Altın, üç parça granit ve mermerden oluşan Focus heykelinin, modern-soyut stilde tasarladığını, alışılmış canlı bir yaratığın, figüratif bir nesnenin veya sembolün görüntüsü olmadığını belirterek, “Heykelin bulunduğu yer çok değerli… Geleneksel mevcudiyetin korunması gerekiyor. Taş heykel televizyon ekranlarında gözümüzün önünden akan veya müzelerde sergilenen resimlerde olduğu gibi sadece gözle görülen sanal görüntü değil. Ona elinizle dokunabilir, kavrayabilir, arzu ederseniz sarılabilirsiniz. Yağmurdan sonra etrafında dolaşıp koklayabilirsiniz de. Smart-Phone’da olduğu gibi dokununca hemen ortadan kaybolmaz. Ne gördüğünüzü anlamak için etrafımızdaki var olana daha bilinçli, daha derinden bakmamız gerekir” dedi.

“ÜÇ GÜNDÜR BURADA HEYKELİ ANLATIYORUM”
Heykeltıraş Hüseyin Altın, “Bu da ne ? Bu nasıl heykel? Buraya bu dikilir mi?” gibi sorularla ve eleştirilerle karşılaştığını belirterek, “Heykelin ne anlama geldiğini anlatın. Ben üç günden beri bunu yapıyorum. Heykelin yanında oturup, gelen vatandaşlara ne anlama geldiğini anlatıyorum. Burası bir odak merkezi, odaklanma noktasıdır. O nedenle Latinc’ede odak merkezi anlamına gelen focus heykelini diktik. Bu eser, ‘Düşünmeye Çağrı’ heykelidir” diye konuştu.
Vali Yardımcısı Abdullah Acar ise, heykelin heykeltıraş Hüseyin Altın tarafından ücretsiz olarak yapıldığını belirtti.
Heykeltıraş Hüseyin Altın’a Kömürcüoğlu Mermer, Konmak-Konmer gibi firmalar destek verdi.

Yorumlar

haydar   -  Bağlantı 22 Mayıs 2013, 14:34

bizim millete heykel deyince illa kuş, kedi, at olacak… somut birşey değilse vereceği tepki belli “bu ne ya !”… ya kardeşim bütün dünyada böyle bir heykel okulu var işte. hocam sen bildiğini yap. bu memlekette ya içine tükürülecek, ya da ucube muamelesi görür.yap ta millet heykel görsün.belki biraz da kafa yorarlar…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı