REKLAMI GEÇ

Yeni Camii’nin penceresinden Ak Parti bayrakları salladılar

Yeni Camii’nin penceresinden Ak Parti bayrakları salladılar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Delikliçınar’daki mitinginin ardından akşam namazı vaktinde Yeni Camii’nin penceresinden sallanan Ak Parti bayrakları, görenleri hayretler içinde bıraktı. Olaya tanık olan vatandaşların cep telefonu ile kaydettiği fotoğrafları kamuoyu ile paylaşan CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, “Miting alanının bitişiğindeki caminin penceresinden akşam ezanı okunduğu sırada dalgalandırılan parti bayraklarıyla gerçekleştirilen bu çirkin siyasi şov; hem skandal,hem de demokrasimiz açısından yüz karası bir ibret belgesidir” dedi.

/ DENİZLİHABER / 29 Eylül 2013 Pazar, 12:30

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Delikliçınar Meydanı’ndaki mitinginin ardından bazı kişiler, Yeni Camii’ye soktukları Ak Parti bayraklarını, pencereden sallayarak şov yaptı. Bu manzaraya tanık olan vatandaşlar, durumu cep telefonu kameralarıyla görüntüledi. Akşam namazı saatinde gerçekleşen olay, vatandaşların tepkisine neden oldu.

YURTSEVEN: “DEMOKRASİ AÇISINDAN YÜZ KARASI”
Fotoğrafları kamuoyu ile paylaşan CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, Ak Parti’nin yasaları çiğneyerek camide propaganda yaptığını belirterek, duruma tepki gösterdi. Yurtseven, “
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Denizli mitinginde parti bayrakları camiye sokularak,din siyasete alet edilmiş ve AKP yasaları çiğneyip camiden propaganda yapmıştır. Miting alanının bitişiğindeki caminin penceresinden akşam ezanı okunduğu sırada dalgalandırılan parti bayraklarıyla gerçekleştirilen bu çirkin siyasi şov; hem skandal,hem de demokrasimiz açısından yüz karası bir ibret belgesidir.Caminin ikinci katındaki pencereden herkesin gözü önünde sallandırılan beyaz ve turuncu renkteki AKP bayrakları,olaya tanık olan vatandaşın görüntüleri cep telefonuyla kaydetmesi ve resimleri bize ulaştırılması sonucu ortaya çıkmıştır” dedi.

YURTSEVEN: “DEVLETİN SAVCILARI GÖREV BAŞINA”
Denizli’de 2010 yılında referandum döneminde aynı caminin bahçesine yasak olmasına karşın üzerinde ‘’R.Tayyip Erdoğan geliyor,Denizli evet diyor’ yazılı afiş asıldığını ve CHP’nin ihbarı üzerine kaldırıldığını hatırlatan Yurtseven, “Açılış adı altında AKP’nin siyasi propagandasına dönüşen ve 10 yıldır hiçbir miting için izin verilmeyen Çınar Meydanı’ndaki Yeni Cami’de gerçekleşen bu rezaletin hesabı mutlaka sorulmalıdır. Camiye siyaset sokmaya çalışan ve bu konuda sabıkası tescillenen AKP hangi cesaretle parti bayraklarını ezan saatinde ve cemaatin gözü önünde içeri sokabilmektedir. Bu devletin savcıları yok mudur? AKP’nin her hukuksuzluğu kendine göre şekillendirdiği yargı düzeninde yine görmezden mi gelinecektir? Yoksa AKP için her şey mübah mıdır?” dedi.

YURTSEVEN: “AÇIKLAMA BEKLİYORUZ”
Ak Parti’nin halkın dini duygularını pervasızca sömürdüğünü ileri süren Yurtseven, “Dinimizi siyasi güç elde etmek ve halkımızın tertemiz duygularını sömürmek için kullanmakta sakınca görmeyen AKP unutmamalıdır ki,Türkiye bir Cumhuriyet devletidir,Tayyibistan devleti değildir.Bu olay için bir kez değil milyonlarca kez ‘Yazıklar olsun’ diyor, böyle yakışıksız siyaset anlayışını şiddetle kınayarak protesto ediyoruz. Başbakan geçmişte ‘Minareler süngümüz, kubbeler miğferimiz, camiler ise kışlamız’ olacak diyordu. Biz de şimdi diyoruz ki, O aldatmacalar bitti sayın Erdoğan. Sen ne dersen de, minareler islamın sembolü, kubbeler gösterişi, camiler ise dini suistimal etmeyen müslümanların yuvası olacak. Çünkü, siz iktidardan düşünce din müessesi de camiler de rahat bir nefes alacak, AKP’nin siyasi oyuncağı olmaktan kurtulacaktır. Şimdi buradan sormak istiyoruz.Başta Başbakan,AKP Denizli Milletvekilleri, Denizli Örgütü ve Denizli Belediye Başkanı ve İl Müftüsü yüzleri kızarmadan yanıt versin: AKP bayraklarının cami’de ne işi var?” diye sordu.

Yorumlar

Volkan   -  Bağlantı 29 Eylül 2013, 17:04

Akp dini siyasete alet ederse akpliler de dini yerlerde istediği gibi bayrak da sallar slogan da atar.İleri demokrasilerde olur bunlar.Ama vatanını,milletini seven ATATÜRK aşıkları yürüyüş yapsa bile üzerine polislerini salar başbakan.İyi uykular Türkiye’m…

Zeki   -  Bağlantı 29 Eylül 2013, 13:12

Dini, siyaset amaçlı kullananlar bunu yapmış yani çok görmemek lazım !!! Hocanın ….. yaptığı yerde cemaat … demi ama….

abuzer   -  Bağlantı 29 Eylül 2013, 12:52

orada bir bayrak var hiç yakışmamış ama fotoğrafı çeken zatı şahanenin pikseli düşük galiba foto iyi gözükmeyo

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı