REKLAMI GEÇ

Kafe ve fast-foodlar denetlendi

Kafe ve fast-foodlar denetlendi

Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kentin çeşitli mahalle ve semtlerinde faaliyet gösteren tüm kafeterya ve fast foodları denetledi. Denetlenen 47 işyerinden temizlik ve hijyen kurallarını uymayan 18 işyeri uyarıldı.

/ DENİZLİHABER / 15 Mart 2013 Cuma, 10:44

 

Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, halkın sağlıklı ürünler tüketmesi için denetimlerini yoğun bir şekilde sürdürüyor. Ekipler, bu amaçla son olarak belediye sınırları içinde faaliyet gösteren kafeterya ve fast foodları denetledi.

Denetimlerin ilk gününde 47 işyeri kontrol edildi. Yapılan kontrollerde, özellikle mutfak bölümü, genel temizlik, gıda maddelerinin muhafazası, çalışan personellerin iş elbiseleri, yangın tüpleri, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı, ürünlerin son kullanma tarihleri, fiyat tarifesi ve personel hijyeniğine bakıldı. Buna göre kurallara uygun şekilde faaliyet göstermeyen 7 işyeri tespit edildi. Söz konusu işyerlerinin açma ruhsatı bulunmaması üzerine eksikliğin giderilmesi amacıyla ihtar verildi. 11 işletmeye de temizlik kurallarına uygun olmamasından dolayı uyarıda bulunuldu.

Uyarı ve ihtar alan işyerlerine 2. kez yapılacak denetimlerde eksikliğin giderilmemesi durumunda yasal işlem uygulanacak.
Denizli Belediyesi Zabıta Müdürü Emin Akbulut, yaptığı açıklamada denetimlerin devam edeceğini belirtti. Müdür Akbulut, vatandaşların sağlıklı, güvenli, düzenli ve temiz bir ortamda kafeterya ve fast food ihtiyaçlarını karşılamaları için denetimlerin devam edeceğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı