REKLAMI GEÇ

Denizli’de kimyasal silah alarmı

Denizli’de kimyasal silah alarmı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Denizli’de kamu kurumlarının temsilcilerine ve muhtarlara Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif ve Nükleer tehditmlere karyı farkındalık eğitimi verilmeye başlandı. Kimyasal silahlara sahip olduğu ve bunları kullandığı iddialarıyla askeri müdahalenin gündeme geldiği Suriye ile gergin bir döneme rastlayan bu eğitim, akıllara “Savaşa mı hazırlanıyoruz?” sorusunu getirdi.

/ DENİZLİHABER / 19 Eylül 2013 Perşembe, 13:40

Olağanüstü durumlarda meydana gelebilecek, tehdit ve tehlikelere karşı (KBRN) Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif ve Nükleer ile ilgili sivil savunma tedbirlerinin alınabilmesi için, olası bir tehlike durumunda halkın can ve mal güvenliğinin korunabilmesi için, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından farkındalık eğitimleri veriliyor. İl Emniyet Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen eğitimler 16 Eylül’de başladı.

20 Eylül’de tamamlanması planlanan eğitim kapsamında Valilik Birimleri, Kamu Kurum ve Kuruluşları ve Kızılay, Üniversite ve Kuruluşları, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Personeli, İlçe Yazı İşleri Müdürleri, Özel Sektör ve STK Temsilcileri, İl İlçe İtfaiye Teşkilatı Personeli, İl Müftülüğü Din Görevlileri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Kulüp Öğretmenleri ve muhtarlara kimyasal ve nükleer saldırılar karşısında nasıl hareket edileceği öğretiliyor. Ayrıca, PTT Posta servisi ile kargo şirketlerine de şarbon ve korunma yollarını içeren bir eğitim verileceği bildirildi.

Ülke genelini kapsayan eğitim çalışmalarının Suriye ile Türkiye arasındaki gergin bir döneme rastlaması da “Savaşa mı hazırlanıyoruz?” sorusunu akıllara getirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı