REKLAMI GEÇ

Un Fabrikası’nda sanat

Un Fabrikası’nda sanat

Denizli’de 150 yıl önce İktisat Dakik Fabrikası olarak hizmet veren Merzeci Un Fabrikası, restore edilerek sanat ve kültür merkezi olarak yeniden hizmete açıldı.

/ DENİZLİHABER / 25 Eylül 2013 Çarşamba, 16:59

Denizli’nin 150 yıl önce yapılmış bir binada sanat icra edilecek. 15 yıl önce terk edilen ve İktisat Dakik Fabrikası olarak hizmet veren Merzeci Un Fabrikası, Denizli Belediyesi tarafından restore edilerek, kültür ve sanat merkezi olarak hizmete açıldı.

Denizli Belediyesi kent belleğinde önemli bir yeri olan Merzeci Un Fabrikası’nın restorasyonunu tamamlandığını açıklayan Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, şu ana kadar bir çok tarihi yapıyı restore ederek yeniden ayağa kaldırdıklarını ve hiç bir tarihi değerin yok olmasına müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Merzeci Un Fabrikası’nın sanat ve kültürel etkinliklerinr yapılabileceği bir merkez haline getirdiklerini belirten Belediye Başkanı Zolan, “Merzeci Un Fabrikası da ayakta kalarak bizlere ulaşan birkaç tarihi değerimizden biri” dedi.

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan projesi onaylandıktan sonra çalışmalara başladıklarını belirten Zolan, ” 10-15 yıldır terk edilmiş durumda olan Merzeci Un Fabrikası’nda kısa bir süre içerisinde yapılan düzenlemeler ile restorasyon tamamlandı. İstiyoruz ki burası yaşayan bir mekan olsun. Gençlerimize burada çeşitli kurslar verilsin. Sanatsal ve kültürel etkinlikler düzenlensin” diye konuştu.

Yorumlar

Emin Demirci   -  Bağlantı 26 Eylül 2013, 22:37

Belediyenin kentimizdeki bu tarz eski eserleri yeniden şehre kazandırmasından çok büyük mutluluk duyuyorum ve bu konuda yapılan çalışmalar için teşekkür ederim.Ancak belediyenin yanındaki eski Cafe Delicia’nın olduğu bina yıkılıp otoparka dönüştürüleceğine
bu şekilde yenilenip kentimize kazandırılamaz mıydı acaba?

FİKRET KOCAMAN   -  Bağlantı 25 Eylül 2013, 19:26

BAŞKANIM ELLERİNİZE SAĞLIK .KÜLTÜR VE SANAT UĞRUNA YAPTIKLARINIZ UNUTULMAYACAKTIR.BUNLARIDA ÖLÜMSÜZLEŞTİRMEK ADINA,BU KÜLTÜR MERKEZİNE ”ÖZAY GÖNLÜM KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ”İSMİNİ VERİRİSENİZ,DEĞERLİ SANATCIMIZDA MEMLEKETİNDE HER DAİM GURURLA ANILARDA YAŞAYACAKTIR.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı