REKLAMI GEÇ

Denizli’de 18 Mart açıklamaları

Denizli’de 18 Mart açıklamaları

Denizli’de Vali Demir, milletvekilleri ile Belediye Başkanı Zolan başta olmak üzere siyasiler, STK ve meslek odası başkanları birer mesaj yayınlayarak 18 Mart Çanakkale zaferini kutlayıp şehitleri andı.

/ DENİZLİHABER / 18 Mart 2013 Pazartesi, 11:45

Denizli Protokolü 18 Mart Çanakkale Zaferleri ve Çanakkale Şehitleri’ni anma günü ile ilgili yayınladıkları mesajda, Milli Mücadele ateşinin yakıldığı Çanakkale Savaşları’nın bir kahramanlık abidesi olmakla birlikte, savaşan ülke ve milletleri birbirine yakınlaştıran yönüyle de dünya tarihinde müstesna bir yere sahip olduğu vurgulandı.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir:
“Çanakkale Zaferi, Türk milletine büyük bir onur ve güven kazandırmıştır. Bu zafer aynı zamanda, milletimizin kahramanlığı, azmi, iradesi, cesareti ve vatan sevgisinin yanı sıra, harp sahasında bile düşmanından esirgemediği merhametini ve şefkatini de tüm insanlığa örnek olacak şekilde ortaya koymuştur.

Çanakkale Savaşları, bir kahramanlık abidesi olmakla birlikte, savaşan ülke ve milletleri birbirine yakınlaştıran yönüyle de dünya tarihinde müstesna bir yere sahiptir. Milli mücadele ruhunun ilk meşalesi Çanakkale’de yakılmış, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal’de, kara savaşlarındaki başarısı ile daha o yıllarda milletimizin sevgisini kazanmıştır. Türk milleti şehitlerimizin ve gazilerimizin değerini daima bilmiştir. Onları asla unutmamıştır ve unutmayacaktır.”

Ak Parti Denizli Milletvekili ve MKYK üyesi Nihat Zeybekci;
“ Çanakkale Zaferi, Türk Milleti’nin kaderiyle birlikte, dünya tarihinin seyrini de değiştiren en önemli olaylardan biridir. Bu zafer, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk Milleti’nin neleri başarabileceğini tüm dünyaya kanıtlamıştır. Türk Milleti Çanakkale’de bütün yokluklara ve zorluklara karşı imkansızı başarmış, canı ve kanı pahasına çok uluslu büyük bir Güce ‘Dur’ diyerek, bağımsızlığımızı hedef alan tehditlere geçit vermemiştir. Çanakkale’de kazanılan zafer, tüm dünyaya “Çanakkale geçilmez” gerçeğini kabul ettirmiş ve kahraman Türk Milleti’nin varlığını yeniden ortaya koymuştur. Çanakkale Zaferi vatanın ve milletin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden 250 bini aşkın şehidimizin, onbinlerce gazimizin, analarımızın, bacılarımızın, topyekun Türk Milleti’nin zaferidir. Çanakkale, vatan ve millet sevgisinin, birlik ve beraberlik ruhunun, inancın ve azmin,zaferidir,”

AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel:
“Milletimizin vatan ve millet aşkı sayesi sayesinde, Türk milleti tarih boyunca başı dik, onurlu, hür ve bağımsız bir hayat yaşamıştır. Bunun en anlamlı örneği Çanakkale savaşında bizzat yaşanmıştır. Çanakkale zaferin de, tarihin akışını değiştiren, bağımsızlık ve özgürlük aşkı, işgale yeltenen ellerin kırıldığı, alt edildiği bir destan olarak hafızalarda ve tarih sayfalarında yerini almıştır. Çanakkale Savaşlarında verilen mücadeleyi anlayabilmek için, Çanakkale ruhunu kavrayabilmek gerekir. Çünkü Çanakkale savaşı ülkemizin her köşesinden şehitlerimizin yattığı bir mekândır. Şehitlerimiz bu ülkenin yüreğidir. Milletimiz, mukaddes vatanımızın korunması için canlarını ortaya koyan şehitlerini ve gazilerini hiçbir zaman unutmayacaktır. Şehitlerimizin bıraktıkları daima bizim emanetimiz olacaktır. Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle yad ederken, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”
Ak Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak:
“ Çanakkale Zaferi ,bir direnişin, hür ve müstakil yaşam için verilmiş mücadelenin sembolüdür, Çanakkale Zaferi, neferinden albayına kadar şehit olan bir alayı ve alaydaki son neferi şehit olmadan önce bir ağacın dalına astığı sancakla tüm dünyaya bu milletin sancağı yere düşmez mesajını zihinlere kazıtan bir zaferdir. Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor , gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan:

“Milletimizin birlik ve beraberliğini gösteren bu zafer, yüz binlerce şehidin verildiği Çanakkale Savaşları’nda yansıtılan bu ruh, bugün hepimizin kılavuzudur. Tarihe baktığımızda, haksızlığa karşı her zaman dik duran bir milleti görüyoruz. Çanakkale ise bu dik duruşun son yüzyıla damgasını vuran sembolü olmuştur. Bu nedenle Çanakkale’yi iyi anlamalı ve zihnimizden hiçbir zaman çıkarmamalıyız. Orada hayatlarını hiçe sayan atalarımızı iyi tanımamız, o insanların içindeki cevheri keşfetmemiz gerekir. Tarihte büyük bir savaşın cephesi olan Çanakkale, bugün orada hayatını yitiren farklı milletlerden yüz binlerce insanı bağrında barındırarak, adeta dünyaya barış mesajları veriyor. Onun için Çanakkale Zaferi sadece geçmişte kalan bir başarı değil, bugün güçlü bir şekilde sürdürmekte olduğumuz çağdaş medeniyet yürüyüşümüzün de en önemli ilham kaynağıdır.”
Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar;
18 Mart günü, 1915 Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümü olduğunu ve 2002 yılından itibaren, Şehitler Günü olarak anılmaya başlandığını belirten Hamdi Helvacılar, “ Allah yolunda, din vatan millet uğrunda savaşırken ölenlere Şehit, sağ kalanlara da Gazi denir. Şehitlik ve Gazilik dünyevi ve uhrevi mertebelerin en kutsalıdır. Şehit ve Gazi toprağı vatan insanı ulus yapan değerlerdir. Gazi, vatan sevgisinin sembolüdür. Şehitlik ve Gazilik, Allah katında peygamberlikten sonra en yüksek mertebedir. Şehitlik ve Gazilik mukaddes kavramlardır. Gazi; Türk kahramanlığının, Türk vatanseverliğinin. Türk fedakarlığının yaşayan destanıdır. Gazi; Şehitlerin can yoldaşı, bu destanları yazan kahramanın adıdır” dedi.
Ak Parti İl Başkanı Avni Örki:

“Bugün, Dünya tarihinde dönüm noktası olan bir tarihtir. Bu tarihin ismi Çanakkale zaferidir. Gelibolu’nun o muhteşem manzarasının hüzünle açıldığı gün, hasa adam dedikleri Türk Milletini yok etmeyi düşünmüşlerdi. Bunlar Mehmet Akif’in deyimiyle, kimi yamyam, kimi Hindu, kimi bilmem ne bela idi. Ama unuttukları bir şey vardı.

Savaşlar sadece topla tüfekle değil, aynı zamanda iman ve inançla kazanılır. Onlar bu hususu Çanakkale’de çok iyi öğrendiler. Düşman askeri de olsa esir düştüğünde Türk askerinin kendilerine merhamet ve şefkatini gördüler. Mert ve yiğit kolay olunmazdı. İşte Türklüğün ortak karakteri budur. Çanakkale zaferi, tarihi şan ve şerefle dolu bir milletin kazandığı son zaferlerden biridir. Bunun mimarı Mehmetçik, temsilcisi de Türk Milletidir. Bu büyük zaferi bize kazandırmak uğruna canını hiç düşünmeden veren aziz şehitlerimize Allah ‘tan rahmet diliyorum. Onların bize bıraktığı bu topraklar ebedi olarak Türk kalacaktır. Mekânınız Cennet olsun.”

CHP İl Başkanı Mahmet Ali Orpak:
“Türkün emperyalizme karşı direnişinin zaferi olan,Türk devrimine
giden yolu hazırlayan Çanakkale zaferinin 98. yılında bu şanlı tarihe
Mustafa Kemal Atatürk’ün adı olmaksızın not düşmeye kalkanlar,vatan
toprağını kanıyla sulayan Mehmetciği unutup zaferi farklı şekilde kazandığımızı
anlatanlar unutmasınlar ki bu zafer ölümsüzdür. BOP dahil tüm planları bozulacaktır.
CHP kanlı zaferlerle kazanılan vatanın, kurulan cumhuriyetin savunucusu olmaya devam edecektir.
Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun.”

Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Birtan Şahan:

“Çanakkale, vatan ve millet sevgisinin, birlik ve beraberlik ruhunun, inancının ve azminin taktik ve dehanın zaferidir. Yurt sevgisi ve dayanışmanın en üst düzeye çıktığı Çanakkale Zaferi’yle, özgürlük ve bağımsızlık ile bölünmez bütünlüğün korunması için kararlılıkla mücadele verileceği, birlik içinde yurdun her karış toprağının savunulacağı bir kez daha kanıtlanmıştır. Yurdun dört bir köşesinden gelip, Mustafa Kemal’in komutanlığında Çanakkale Destanı’nı yazanların bir tek ortak noktası vardır. Bu toprakların kalıcı sahibi olmak, ata yadigarı toprakları düşman askerine çiğnetmemek, kaybetmemek ve ilelebet vatan olarak sahiplenmektir.”
Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer:
“Türk tarihine altın harflerle yazılan, vatan bütünlüğü ve millet bağımsızlığı söz konusu olduğunda bir milletin neler yapabileceğinin en iyi kanıtı olan Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümünü kutlamaktayız.
Çanakkale Zaferi, milletçe yazdığımız en büyük destanlardan biridir. Bu destanın kahramanları, vatan topraklarına dört bir yandan gelen işgal kuvvetlerine karşı birlik ve beraberlik içerisinde mücadele etmiştir. Bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen içinde hürriyet sevdası taşıyan ordumuz, bizleri tarihten silmek isteyen kuvvetlere “Çanakkale’nin geçilmez” olduğunu göstermiş ve bugün millet olarak sahip olduğumuz birlik ve beraberliğimizin ne kadar sağlam temellere dayandığını bütün dünyaya ilan etmiştir.
Bu duygularla, bizlere bu büyük zaferi armağan eden kahramanlarımızı, vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”
Denizli Baro Başkanı Avukat Müjdat İlhan:
“Tarih boyunca destanlar yazan ulusumuzun en büyük destanlarından biri de “Çanakkale Destanı” dır. Bağımsızlık, özgürlük, kardeşlik, birlik ve beraberlik ile verilen onurlu bir mücadelenin sonucu olan Çanakkale Destanı, Ulu Önder Atatürk’e inanmanın ve güvenmenin en büyük ödülüdür. Ulusumuz, 18 Mart 1915 tarihinde “Çanakkale Geçilmez” olarak tarihte eşine az rastlanır bir zafer kazanmış, çağdaş ve modern Türkiye Cumhuriyeti’nin tohumlarını atmış, bağımsız ve özgür yaşama yolunda ulus bilincimizin oluşmasını sağlamıştır. Şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu topraklara sahip çıkmak, bizlere emanet edilen bu vatanı korumak, cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatmak, ulusal değerlerimize sahip çıkmak en büyük görevimizdir. Atatürk ilke ve devrimlerinin izinde, bu büyük görevimizi yerine getirmeye çalışacağız, bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün simgesi olan Cumhuriyetimizi daha da yükseklere taşımaya devam edeceğiz.
Bugünkü Türkiye Cumhuriyeti’ mize ulaşmamızı sağlayan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanı ve bağımsızlığı için tarihe bir destan yazan, milli mücadelede hayatlarını kaybeden şehitlerimizi minnetle, rahmetle sevgi ve saygıyla anıyoruz.”

Türk Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Turgay Demirtaş:
Türk Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Turgay Demirtaş mesajında, “Dünyada eşi benzeri görülmemiş çetin ve kanlı bir savaşa sahne olan, toprağın her zerresinin şehit kanlarıyla sulandığı, metre kareye tam 6 bin merminin düştüğü, bir toplumun millete dönüştüğü büyük Çanakkale Zaferi’nin 98. yılını yaşıyoruz. Buradan sonra ne gidilecek başka bir yurt ne de verilecek bir karış toprak yoktur. Bu vatan ve bu devlet, bir süreliğine iktidara sahip olanların çapulcularla oturdukları masalarda peşkeş çekilecek meze değil; bir mezar taşı dahi olmayan, toprakla haşrolmuş şehitlerin son sözü, gazilerin gelecek nesillere bıraktığı emanetidir” dedi.

Demirtaş mesajını şöyle devam etti: “Vatanı, milleti, ülkesi ve namusu için canlarını vermekten çekinmeyen şehitlerimize; emanetlerine sahip çıkacağımıza dair Türkiye Kamu-Sen olarak söz veriyoruz. Şehitlerimize minnettarız, ruhları şad olsun. Onlar, her şeyin bitti sanıldığı bir anda, küllerinden doğarak son sözü söylediler ve bu topraklara Türk mührünü vurdular. Bugün de her şeyin bitti sanıldığı bir dönem yaşıyoruz ama bilinmelidir ki, Türk milleti henüz son sözünü söylemedi.”

Eğitim-Bir-Sen Denizli İl Başkanı Ahmet Sert:

“Çanakkale, milletimiz için bir varlık ve yokluk savaşı; imkânsızın başarıldığı bir destandır. Kurtuluş Savaşı’nın ve Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda çok önemli bir kilometre taşı olan Çanakkale Zaferi, tarihte eşine az rastlanan kahramanlık destanlarından biridir.
Vatanına, değerlerine bağlılık adına beklentisiz ve adanmışlık duygusu ile hareket ederek, hiçbir zaman yeise kapılmadan, hâdiselerin karşısında sarsılmaz bir iman ve ümitle direnmenin adı olan Çanakkale, milletimizin sarsılmaz duruşunun ve ümitvar oluşunun dosta/düşmana gösterildiği yerdir.
Çanakkale, destan olmanın yanı sıra istikbalimiz için de bir yol haritası olmalıdır. Birçok açıdan incelenmesi gereken Çanakkale Zaferi, nesilden nesile aktarılmalı; bağımsızlık ve özgürlük uğruna verilen mücadele unutturulmamalıdır.
Eğitim-Bir-Sen olarak 98. yılını kutladığımız destanlaşmış bu zaferin yıldönümünde şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı