REKLAMI GEÇ

Başbakan Çınar Meydanı’nda konuşuyor

Başbakan Çınar Meydanı’nda konuşuyor

Delikliçınar Meydanı’nda saatler süren bekleyiş sona erdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 1,5 saatlik gecikmeyle Çınar Meydanı’na ulaştı.

/ DENİZLİHABER / 28 Eylül 2013 Cumartesi, 16:16

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kırşehir’den saat 16:30’da hareket etti. Uçak ancak saat 17:30’da Çardak Havaalanı’na iniş yapabildi.  Helikopterle Denizli’ye gelecek olan Başbakan’ın 18:00’da Çınar’da olacağı bildirildi. Ak Partili Milletvekili Nihat Zeybekci’nin Gezi’nin rövanşı olarak dolduracaklarını söyledikleri Delikçınar Meydanı’nda, saat 16.50’de çekilen fotoğrafta halen geniş boşlukların olduğu gözlemleniyor. Meydandaki kalabalığın yaklaşık 5 bin kişi civarında olduğu tahmin ediliyor.

ic2

ÇINAR’DA SIKI YÖNETİM
Başbakan’ın mitingi için üst düzeyde çok sıkı güvenlik önlemleri alındı. Vatandaşlar alana kurulan kontrol noktalarında üst aramaları yapılarak alınıyor. Bu arada Kenan Evren Bulvarı Lise Kavşağı’ndan kapatıldı. Kontrol noktasından Çınar Meydanı’na kadar ara sokaklardan dahi vatandaşların geçişine uzun verilmiyor. Bölgedeki esnafın dışarı çıkmasına, vatandaşların da girmesine izin verilmiyor.

minibus

KAMERALI MİNİBÜSLE GÜVENLİK
Oldukça yüksek seviyede olan güvenlik önlemleri dikkat çekiyor. Başbakan’ın miting yapacağı alanda bir binibüs dikkat çekiyor. Üzerinde kameralar bulunan minibüs, sürekli çevreyi gözetliyor ve kayıt yapıyor.

 

ic1

VATANDAŞ TEPKİLİ
Sıkı güvenlik tedbirleri vatandaşların tepkisini çekiyor. Geçişlerine izin verilmeyen vatandaşlar, güvenlik güçlerine tepki gösteriyor.

anons

HAVADAN DA GÜVENLİK
Güvenlik önlemleri karada olduğu kadar havada da çok sıkı… Polis helikopterleri mitingin yapılacağı Çınar Meydanı üzerinde ve çevresinde sürekli denetim uçuşu yapıyor.

ALAN 12 BİN METREKARE
Bu arada Başbakan’ın mitingi için alanda hazırlıklar tamamlandı. Etrafı güvenlik çemberiyle kuşatılarak çevrelenen alanın genişliğinin 12 bin metrekare olduğu öğrenildi. Alanın tıklım tıklım dolması halinde kalılımcı vatandaş sayısının 40 bini bulması bekleniyor.

SAAT 17:30 BAŞBAKAN ÇARDAK’TA
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın uçağı Çardak Havaalanı’na iniş yaptı. Erdoğan Denizli’ye gelmek üzere helikopterle tekrar havalandı.

SAAT 18:02 BAŞBAKAN DENİZLİ’DE

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı taşıyan helikopter Denizli’ye ulaştı. Erdoğan şu an miting alanına giriş yaptı. Başbakan’la birlikte Milli Eğitim bakanı Nabi Avcı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da Denizli’ye geldi.

anons

BAŞBAKAN ERDOĞAN KONUŞUYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Delikliçınar Meydanı’nda toplanan vatandaşlara sesleniyor:

Sevgili Denizlililer, bizim milletimiz ile bir gönül bağımız var. Bizim 81 vilayette 76 milyonla, Denizli ile aramızda sevda var, gönül ortaklığı var, yol arkadaşlığı var. Rabbim kardeşliğimizi ve muhabbetimizi daim eylesin. Bu can bu tende olduğu müddetçe Rabbim sizlere hizmet etmeyi nasip etsin. Biz hizmetkar olmaya geldik. Bizim derdimiz hiçbir zaman makam, mevki ve koltuk olmadı. Aslolan hizmettir. Eser bırakmaktır. Şu Denizli bize “Allah sizden razı olsun” diyorsa bundan büyük mutluluk yok.

Dünyada terör sorunu var. Biz her zaman terörün her türlüsünün karşısında olduk. İslamı terörle anan kesimler en az bu teröristler kadar suçludur. Hiçbir terör örgütüne müsamahamız yoktur.

Gelelim Denizli’ye olan müjdelerimize… Sizleri bugün bu muhteşem meydanda beklettiğim için hakkınızı helal edin. Son 10 yılda Denizli başka bir çehreye kavuştu. Bugün de Denizli’de 270 milyon lira tutarındaki yatırımların açılışını gerçekleştiriyoruz. Buradan sonra Pamukkale Üniversitesi’ne geçerek 10 ayrı tesisin açılışını yapacağız. Yarın Denizli’nin değişik ilçelerinde olacağım. Sarayköy’de Kızıldere Jeotermal Elektrik Santrali’nin resmi açılışını yapacağız. Bu tesisin değeri yaklaşık 450 milyon lira. Bu büyük yatırımı Denizli’mize kazandıran Zorlu Grubu’na teşekkür ediyorum.

Tavas’ta ise 17 milyon, Acıpayam’da 21 milyon, Çivril’de ise 14 milyon TL tutarındaki yatırımların açılışlarını yapacağız. Denizli’ye bu gelişimizde 876 milyon liralık 84 ayrı tesisin açılışını yapmış olacağız. Bugün resmi açılışlarını gerçekleştirdiğimiz tüm eserlerin Denizli ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyorum. Burada Denizli’ye özellikle bir konuyu hatırlatmanın gerekli olduğuna inanıyorum. 2011’de ne demiştik? 14 Şehrimizle birlikte Denizli’yi büyükşehir yaptık. Şimdi önümüzdeki mart ayında Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı’nı seçecek. Denizli inşallah bir bütün olarak, koordineli olarak büyümeye kalkınmaya devam edecek. Büyükşehir belediyemiz şimdiden hayırlı olsun.

Denizli-İzmir demiryolundaki tadilat nedeniyle seferlerini durdurduğumuz Pamukkale Ekspresi’nin ve Göller ekspresinin seferleri kısa sürede yeniden başlayacak.  Burada gerek Nihat Bey, gerekse Osman Bey döneminde çok büyük hizmetler sunduk. Artık en ücra köşedeki köy mahalle oldu. Buraları alt ve üst yapı anlamında önemli hizmetler alacak. Muhalefet büyükşehir yasasını Anayasa Mahkemesi’ne götürdü. Şimdi hangi yüzle burada büyükşehir belediyesine talip olacaklar. Biz neyin olması gerektiğini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemimizde gördük. Türkiye’nin yüzde 75’i büyükşehirlerde yaşayacak. Bu duygularla Denizli’nin geleceği aydınlık olsun diyorum.

Başbakan Erdoğan daha sonra eğitime katkı sağlayan hayırseverlere plaket vererek yatırımların toplu açılışlarını gerçekleştirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı