REKLAMI GEÇ

Denizli’nin ‘Erişebilirlik Haritası’ çıkıyor

Denizli’nin ‘Erişebilirlik Haritası’ çıkıyor

Kent Konseyi Engelliler Meclisi Denizli’deki engellilerin yaşam şartlarını kolaylaştıracak yepyeni bir çalışma başlatıyor. Engelliler Meclisi Denizli’nin ‘Erişilebilirlik Haritası’nı oluşturmak için kenti karış karış tarayacak. Yılsonuna kadar tamamlanması planlanan Erişilebilirlik Haritası engellilerin toplumsal yaşama tam, eşit ve etkin katılımlarını sağlamayı amaçlıyor.

/ DENİZLİHABER / 3 Aralık 2012 Pazartesi, 11:34

Kent Konseyi Engelliler Meclisi engellilerin toplumsal yaşama tam, eşit ve etkin katılımlarını sağlamak amacıyla yepyeni bir çalışmayı hayata geçiriyor. Engelliler Meclisi Denizli’nin ‘Erişilebilirlik Haritası’nı oluşturmak için harekete geçti. Engellilerin yaşam şartlarını kolaylaştıracak bu çalışmanın yılsonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Denizli’nin her noktasının karış karış taranacağı‘Erişilebilirlik Haritası’ için 5er kişiden oluşan 4 ekip çalışmalarına başladı.

Türkiye’de ilk defa bir kentin top yekün ‘Erişilebilirlik Haritası’nın oluşturulacağını dile getiren Denizli Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Şamil Çınar, haritanın Denizli’de yaşayan engellilerin sosyal yaşamlarını kolaylaştıracağına dikkat çekti. Yapılacak bu çalışmayla özellikle kamusal alanların engellilerin erişilebilirliklerine uygun olup olmadıkları da tespit edilmiş olacak diyen Çınar, “ Bu çalışmayı son derece önemsiyorum. Türkiye’de ilk defa bir kentin top yekün ‘Erişilebilirlik Haritası’ oluşturulacak. Engellilerin şehrin bütün noktalarına ulaşabilmesinde büyük kolaylık sağlayacak bu proje aynı zamanda önemli tespitler yapmamızı sağlayacak. Özellikle kamusal alanların engellilerin erişilebilirliklerine uygun olup olmadıkları tespit edilmiş olacak. Ve sorun varsa hemen giderilecek. Biz son yıllarda yaptığımız üst yapı çalışmalarıyla Engelli Meclisimizin görüşlerini de alarak Yaklaşık 350 bin kişinin yaşadığı kent merkezinde engellilerimizin günlük yaşantılarını kolaylaştıracak, erişebilirliklerini sağlayacak düzenlemeler yaptık. Merkezde yapılan bu çalışmalar zaman içinde kenar mahallelere de yayılacak. Parklar bahçeler, yollar ve kaldırımlardaki düzenlemelerin tamamı engellilerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak için yapıldı. Gerçekleştirilecek harita çalışmasıyla da var olan sorunları görmüş olacağız ve düzeltilmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Yılsonuna kadar bitirilmesi planlanan harita için Engelliler Meclisimize kolaylıkla diliyorum. Kent için önemli bir iş yapıyorlar” dedi.

Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Öztürk Özkan ise ‘Erişilebilirlik Haritası’nın nasıl oluşturulacağı hakkında bilgi verdi. Denizli’nin 5er kişiden oluşan 4 ekip tarafından taranacağını dile getiren Özkan şunları söyledi: “ Tüm kamusal alanlar, halka açık mekanlar taranacak. Yapılacak kodlama sayesinde o binanın, bölgenin fiziksel durumu veri olarak elimizde olacak. Kentimizde yaşayan engelli ya da dışardan gelecek olan engelli gitmek istediği yerle ilgili tüm bilgilere önceden ulaşabilecek. Fiziksel durumu hakkında bilgi alabilecek. Bu vesileyle mevcut fiziki durumun tespiti de yapılmış olacak. Engelliler için herhangi bir düzenleme yapılması gerekiyorsa buda tespit edilmiş olacak. Ve bu harita sürekli, güncellenecek. Kentin en uzak noktasına kadar gidilerek bu harita oluşturulacak ve engellilerimizin günlük yaşantıları kolaylaştırılacak. Hedefimiz yılsonuna kadar bu haritayı tamamlamak. Bu haritanın oluşturulmasında bize her türlü desteği veren Denizli Belediye Başkanımız Osman Zolan’a teşekkür ediyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı