REKLAMI GEÇ

Ekocanlar İl Özel İdaresini ziyaret etti

Ekocanlar İl Özel İdaresini ziyaret etti

TÜBİTAK 4004 Bilim Toplum Projelerinden etkilenerek kurulan Denizli “Ekocanlar” topluluğu Denizli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Okluyu yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgi vermek için ziyaret ettiler.

/ DENİZLİHABER / 13 Eylül 2013 Cuma, 14:32

İl Genel Meclis Salonunda gerçekleştirilen ziyarette İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, İl Özel İdaresi Proje Koordinatörü Nevzat Sallio, PAÜ Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Kutrer Gezer,Proje Yürütücüsü PAÜ Tavas Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Vedat Oflaz ve Ekocanları oluşturan öğrenciler katıldı.

Proje Yürütücüsü Pamukkale Üniversitesi (Paü) Tavas Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Vedat Oflaz, ,İl Özel İdaresine yapılan ziyaratte yaptığı konuşmada projeyle ilköğretim çağındaki köy okullarında öğrenim gören öğrencilerin içinde yaşadıkları çevre, doğadaki varlıklar, doğa bilimleri ve doğal süreçler hakkında farkındalık oluşturmayı, disiplinler arası bakış açısı kazandırmayı, araştırma ve öğrenme isteklerini artırmayı amaçladıklarını söyledi.

Teknolojik gelişmeler ve hızlı şehirleşme nedeniyle ortaya çıkan atıklar konusunda öğrencileri “sürdürülebilir tüketim”, “geri dönüşüm” ve “atık yönetimi” konularında bilgilendirerek sağlıklı bir çevrede yaşama ve çevre bilinci oluşturmayı da hedeflediklerini ifade eden Oflaz, “İçerik olarak 22 farklı etkinlikten oluşan projede, 25 ilköğretim öğrencisine hafta içi toplam 10 gün program uyguladıklarını. ProjeninHonaz ilçesi Karateke köyünde bulunan ilköğretim öğrencilerinin hedef kitle olarak seçildiğini ifade etti.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu yaptığı konuşmada toplumda çevre bilincinin küçük yaşlardan itibaren aşılanması gerektiğini bu güzel proje ile yetişecek çocuklarımızın çevreye daha duyarlı ve çevre koruması konusunda topluma öncülük yapacaklarına olan inancını ifade etti. İl Özel İdaresinin ’de çevreye duyarlı “Bir Damla Hayat Kurtarır” gibi güzel projeler ürettiğini ifade eden Oklu, minik öğrencilere sizlerin beyinleri bizlere göre daha taze sizler daha güzel projeler üretebilirsiniz bizlerde sizlerin üreteceğiniz güzel projelere destek olmaktan gurur duyacaklarını ifade ederek, Ekocanlar projesinde emeği gecen herkese teşekkür etti.

Ziyaret öğrencilerden gelen sorular ile samimi ve sıcak bir havda hatıra fotoğrafları çekilmesi ile tamamlandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı