REKLAMI GEÇ

KAYALAR’DA TAPU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

KAYALAR’DA TAPU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Denizli Belediyesi, 2009 yerel seçimleri sonrası belediyeye bağlanan Kayalar Mahallesi’nde 15 yıldır çözülemeyen tapu sorununu çözerek 50 kişiye tapularını verdi.Tapu dağıtımı için Denizli Belediyesi Sebze Meyve Hali’nde bir tören düzenlendi.

/ DENİZLİHABER / 18 Ekim 2011 Salı, 16:59

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, törende yaptığı açıklamada, 2009 yılında Kayalar mahallesindeki toplantıda mahalle sakinlerine sorunun çözümü için söz verdiklerini belirtti.
Bugün verdikleri sözü tutmanın huzuru içinde olduklarını ifade eden Zolan, şöyle konuştu:
“Verdiğimiz sözle kanalizasyon hattı yaptık. Artık yol neresi, park neresi, konut yeri neresi hepsi belli oldu. Şimdi her şey ruhsatlı şekilde yapılacak. 18’inci madde sıkıntılı bir uygulamadır. Hiç kimseye bir santim artı ya da eksi hakkı olmaması için çok uğraştık. Yaklaşık 2, 5 yıldır yapılan uygulamayla sonuçlandırdık. Bir kuruş para almadan yaptık. Bundan 4-5 yıl önce 18. madde uygulaması vatandaşın katkılarıyla yapılırdı. Biz bu sistemden vazgeçtik. ‘Hiçbir vatandaşımıza parayla ilgili bir talep olmayacak’ dedik. Tapularınızın tekrar hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah 2 yıl içinde bize bağlanan tüm yerlerin 18. madde sorunu çözülecek” Kayalar Mahallesi Muhtarı Osman Yüreci de Kayalar’ın 3 dönemdir belediye olduğunu, 2009 yılında Denizli Belediyesi’ne bağlandığını belirterek, “3 dönemdir belediyeydik. 15 yıldır bu sorunu çözemedik ve 18. madde uygulamasının sıkıntılarını çekiyorduk. 2009’da ise Denizli Belediyesi’ne bağlandık. Bizim 15 yılda yapamadığımızı Denizli Belediyesi 2 yılda yapıp tapularımızı dağıttı. Hem de bir kuruş almadan. Başta Belediye Başkanı Osman Zolan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Daha sonra Muhtar Osman Yüreci, tüm mahalle halkı adına Başkan Osman Zolan’a plaket sundu. Zolan, hak sahibi 55 kişinin tapusunu tek tek kendilerine teslim etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı